Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τήνος – Ορισμός Βοηθού Εφημέριου

Η τοπική Εκκλησία μας, έχει την ευλογία του Θεού να διαθέτει δύο διακόνους, οι οποίοι, βαδίζουν προς την ιεροσύνη.
Είναι: Ο διάκονος Μάριος Φώσκολος, ο οποίος ανήκει στην Εκκλησιαστική Επαρχία Χίου-Λέσβου-Σάμου και ο διάκονος Αλέξανδρος Πέρρος, ο οποίος ανήκει στην Εκκλησιαστική Επαρχία της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου.

Ο διάκονος Μάριος συνεχίζει κανονικά τις φιλοσοφικο-θεολογικές του σπουδές. Ο διάκονος Αλέξανδρος έχει ολοκληρώσει τις φιλοσοφικο-θεολογικές σπουδές του και, μετά από μία εύλογη χρονική περίοδο άσκησης της διακονίας του στην τοπική μας Εκκλησία, προβλέπεται να λάβει την ιερατική χειροτονία.

Προκειμένου να δώσουμε και στους δύο διακόνους μας τη δυνατότητα άσκησης της διακονίας τους, κατά την παρουσία τους στο νησί της Τήνου, για τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού στον διάκονο Μάριο και την απαραίτητη χρονική περίοδο πριν την ιερατική χειροτονία στο διάκονο Αλέξανδρο,

Ορίζω

1.- Το διάκονο Μάριο, «βοηθό» του Εφημερίου Λουτρών και του εφημερίου ενότητας Κάμπου (Σμαρδάκιτου-Ταραμπάδου-Καρδιανής)
2.- Το διάκονο Αλέξανδρο «βοηθό» του εφημερίου ποιμαντικής ενότητας Κώμης.

Εύχομαι ο Κύριος να συνοδοιπορεί με τους δύο διακόνους μας και να τους οδηγεί προς την Εμμαούς, όπου θα Τον αναγνωρίσουν στον τεμαχισμό του Άρτου, τον οποίο θα τελούν και οι ίδιοι στην ανάμνησή Του με την ιερατική τους χειροτονία.

Δόθηκε στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής στην Τήνο σήμερα 31 Ιουλίου 2020, εορτή του Αγίου Ιγνατίου Λογιόλα, Προστάτη της Ενορίας Λουτρών Τήνου

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου- Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ο καιρός

Tinos
scattered clouds
7.6 ° C
8 °
7 °
65 %
6.2kmh
40 %
Τρ
9 °
Τε
12 °
Πε
14 °
Πα
15 °
Σα
15 °