Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ταξιαρχών πόλεως Τήνου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σεβαστιανό Τοπάλη, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης ο οποίος εκήρυξε τον θεολογικότατα και διδακτικότατα αναφερόμενος στην σημερινή εορτή της αναστηλώσεως των ιερών Εικόνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των ιερών Εικόνων ανά τας οδούς της πόλης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως και της Φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., με την συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Ιεράς Νήσου, Ιεροψαλτών, της Επάρχου Τήνου, των Αντιδημάρχων, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Πολιτευτή των Κυκλάδων, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών των Σχολείων όλων των βαθμίδων, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων και με την πάνδημη συμμετοχή ευλαβών χριστιανών κάθε ηλικίας καθώς και του αποδίδοντος τιμές πλωτού του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-219.

Στην πλατεία «Παντανάσσης», επί της μαρμάρινης εξέδρας, τελέσθηκε δοξολογική δέησις και ανεγνώσθη το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε προς τους μαθητές και την νεολαία της Ιεράς Νήσου ευχόμενος προς αυτούς και τους εκπαιδευτικούς ευχαριστώντας για την συμμετοχή τους, την ανατροφή από τους γονείς τους και την εκπαίδευση από τους διδασκάλους τους.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός επεμελήθη της εκκλησιαστικής τάξεως.

Τους ύμνους απέδωσε ο Χορός των Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img