Η Τήνος εορτάζει τα 198 χρόνια από το όραμα της Οσίας Πελαγίας (ΦΩΤΟ)

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε απόψε δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στην Τήνο συνοδεύοντας τα παιδιά της κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας και ο οποίος παρακληθείς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β’ χοροστάτησε απόψε στον Εσπερινό.

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος τον καλωσόρισε με λόγους αγάπης και τιμής και αναφέρθηκε στην εναπόθεση σήμερα της ψυχής του κάθε χριστιανού στην ασφάλεια των χεριών της Παναγίας και της μητρικής αγκαλιάς Της μέσα σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος από ένα αόρατο φόβο και μια αβεβαιότητα για το αύριο.

Ο Σεβασμιώτατος Γλυφάδας κ. Αντώνιος θεολογικότατα και διδακτικότατα ομιλήσας αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση των Αγίων με την Παναγία με συγκεκριμένα παραδείγματα Αγίων της Εκκλησίας, όπως Ιωάννου του Δαμασκηνού, Ανδρέα Κρήτης, του Αγίου Νεκταρίου αλλά και των προσφάτων Αγίων Παϊσίου και Ιωσήφ του Ησυχαστού και πώς αυτοί μέσα από αυτή την πνευματική σχέση αξιώθηκαν Παναγιοφανειών όπως και η Οσία Πελαγία και παρεκάλεσε τους πιστούς με ενάρετη ζωή και με εσωτερική καθαρότητα να αξιώνονται αυτής της μεγάλης ευλογίας και της χάριτος της Παναγίας.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ Δωρόθεο για την παρακλητική πρόσκληση να παραστεί απόψε στον Εσπερινό και αύριο στη Θεία Λειτουργία.

Συμμετείχαν Ιερείς εξ άλλων πολλών Ιερών Μητροπόλεων οι οποίοι προσήλθαν να συνεορτάσουν όπως κάθε χρόνο και τους οποίους ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος , άπαντες οι Ιερείς της Τήνου, η Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπρόσωπος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, ο Πρόεδρος της ΤΚ Υστερνίων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, και ευλαβείς Χριστιανοί, όχι όμως όπως κατ’ έτος αλλά αρκετοί οι οποίοι λαμβάνουν από σήμερα την ευλογία της Παναγίας.

Αύριο το πρωΐ, η αγία Εικόνα με αυτοκινητοπομπή θα μεταφερθεί στη Ιερά Μονή Κεχροβουνίου όπου θα τελεσθεί δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Την επιμέλεια της εκκλησιαστικής τάξεως είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter