Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Π.Ε. Τήνου – Δράσεις και εργασίες σε σχολεία

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με αφορμή και την πρόσφατη ευχαριστήρια επιστολή του Διευθυντή του Δευτέρου Δημοτικού Σχολείου Τήνου κ. Μιχάλη Βαλάκα προς το Δήμο Τήνου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι τα έργα που συντελούνται, στο διάστημα αυτό, στις σχολικές μονάδες των νησιών μας, είναι με αποκλειστική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κατόπιν σύναψης προγραμματικής σύμβασης (ΑΔΑ: Ω57Ψ7ΛΞ-0Χ6) με το Δήμο Τήνου συνολικού ύψους 249.999,33 ευρώ.

Συγκεκριμένα :

• Νηπιαγωγεία Τήνου: Οι εργασίες αφορούν στην αποξήλωση και την αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στην περίφραξη.
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου: Οι εργασίες αφορούν το νότιο νεοκλασικό κτίριο και είναι οι εξής:

  1. Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων θυρών και παραθύρων με νέα, ξύλινα κουφώματα, όμοιου σχεδιασμού και απόχρωσης με διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για την βελτίωση της συνολικής ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.
  2. Τοπικοί εξωτερικοί χρωματισμοί των όψεων (όπου απαιτείται). Οι ανωτέρω χρωματισμοί θα γίνουν τοπικά, στο ήδη υπάρχον λευκό χρώμα και σε περιοχές που απαιτείται λόγω φθορών.
    • 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου : Οι εργασίες αφορούν:
  3. Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων θυρών και παραθύρων με νέα, ξύλινα κουφώματα, όμοιου σχεδιασμού και απόχρωσης, με διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για την βελτίωση της συνολικής ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.
  4. Επισκευή κιγκλιδωμάτων εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου kαι συγκεκριμένα, αντικατάσταση κουπαστής και ελαιοχρωματισμός κιγκλιδώματος στην ίδια απόχρωση.
  5. Αποξήλωση και αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στην περίφραξη
  6. Εργασίες μόνωσης δώματος στο διώροφο κτίριο, με τις κατάλληλες επιστρώσεις και επαλείψεις.

Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι η 2η που αφορά επεμβάσεις σε σχολικά κτίρια την τελευταία πενταετία με χρήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Αν προσθέσουμε σε αυτές και τις επεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους μιλάμε για ένα ποσό που ξεπερνάει τις 800.00 ευρώ για το νησί της Τήνου για αντίστοιχες δράσεις. Νομίζουμε λοιπόν ότι ίσως και μια απλή αναφορά θα άξιζε τον κόπο να γίνει.

Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, είμαστε πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουμε οποιαδήποτε δράση αφορά την παιδεία και τον αθλητισμό στα νησιά μας και δεν υποτιμάμε το έργο και την συνεισφορά κανενός στα πλαίσια της βελτίωσης των υποδομών του νησιού μας.

Από την πλευρά μας λοιπόν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Τήνου για τη συνεργασία και να τονίσουμε για ακόμα μια φορά, ότι αναμένουμε προτάσεις και μελέτες, μιας και ο Δήμος Τήνου, σε αντίθεση με άλλα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία, για την επισκευή και άλλων σχολικών μονάδων του νησιού μας.

Η ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΑΣΠΡΟΥ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img