Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

“Αυτοψια” Παναγιώτη Κροντηρά στον Βιολογικό Τήνου και αναζήτηση λύσεων!

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Ιεραρχεί προβλήματα και βάζει προτεραιότητες ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς ώστε από την 1η Ιανουαρίου να βρίσκεται σε θέση να δώσει άμεσες και οριστικές λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που ταλαιπώρουν το νησί. Δεν θα μπορούσε φυσικά να περάσει αδιάφορο για τον κ. Κροντηρά και την ομάδα του το θέμα του Βιολογικού καθαρισμού στο νησί. 

Για το σκοπό αυτό και σε συνέχεια των ενημερωτικών του επαφών ο νέος Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς επισκέφθηκε συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής του παράταξης, τους Προϊσταμένους της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Τήνου, τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Τήνου.

Ο κ. Κροντηράς ξεναγήθηκε, από τους εργαζόμενους του Βιολογικού, σε όλους τους χώρους και ενημερώθηκε πλήρως για τον τρόπο λειτουργίας και επεξεργασίας των λυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως τέθηκε στην υπεύθυνη Χημικό Μηχανικό της εταιρίας που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Βιολογικού, το μεγάλο πρόβλημα των έντονων οσμών που αρκετό διάστημα τώρα εκλύονται στον αέρα της πόλεως και δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι δεν γίνεται επεξεργασία της λυματολάσπης διότι τρεις από τις τέσσερις αντλίες που μεταφέρουν τη εν λόγω λάσπη, δεν λειτουργούν λόγω βλαβών και ούτε το μηχάνημα της αφυδάτωσης δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Ως αποτέλεσμα αυτών είναι η λυματολάσπη να παραμένει στον πυθμένα των δεξαμενών βιολογικής επεξεργασίας. 

Ο κος Κροντηράς ζήτησε από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει το δυνατόν γρηγορότερα η επισκευή των αντλιών, να δρομολογηθεί η έναρξη λειτουργίας του μηχανήματος αφυδάτωσης της λυματολάσπης αλλά και να επισκευαστεί το μηχάνημα πλήρωσης χλωρίου, που και αυτό δεν λειτουργεί, στο παραγόμενο από την επεξεργασία νερό.

Επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα της σωστής λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού είναι από τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, θα το παρακολουθούμε και θα πιέζουμε κατά το μεταβατική αυτή περίοδο και μέχρι αναλήψεως των καθηκόντων της.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -