back to top
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Πανηγύρισε η Κώμη Τήνου

Η προετοιμασία της εορτής του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα, με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού προς τιμή του Αγίου. Στον Εσπερινό προΐστατο ο εφημέριος της ενοριακής ενότητας Αγάπης π. Νικόλαος Ψάλτης, ενώ συμπροσευχήθηκε και ο εφημέριος Κώμης π. Μάρκος Βιδάλης.

www.kantam.gr

Το πρωί του Σαββάτου, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου μας Νικολάου. Μαζί του συλλειτούργησαν και οι πατέρες Μάρκος Βιδάλης, Γεώργιος Ανδριώτης και Νικόλαος Ψάλτης. Ιδιαίτερη τιμή μας έκαναν με τη συμμετοχή τους: ο Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου π. Ριχάρδος Taraszkiewicz με τον Διάκονο της ίδιας Επισκοπής Μάριο Φώσκολο, ο εφημέριος του Κτικάδου π. Γεώργιος Ανδριώτης, ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Αγάπης π. Νικόλαος και ο Διάκονος της Αρχιεπισκοπής μας Αλέξανδρος Πέρρος.
Την ιεροτελεστία ομόρφαινε ακόμη περισσότερο η πολύτιμη βοήθεια του κ. Ιωάννη Αρμακόλα, ο οποίος και συνόδευσε όλα τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας με το εκκλησιαστικό όργανο.

Κατά την ομιλία, ο Σεβασμιότατος, εξήγησε το νόημα του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη ενώ συνάμα και το παράδειγμα που πρέπει να αντλούμε από αυτό. Επίσης κατά την διάρκεια του λόγου του, ο Σεβασμιότατος, εγκατάστησε ως βοηθό εφημέριου, τον Διάκονο Αλέξανδρο Πέρρο ο οποίος και θα κατοικεί μόνιμα στην Κώμη.

Είπε ο Σεβασμιότατος:
Η Εκκλησία πανηγυρίζοντας σήμερα το μαρτύριο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στέκεται με ευλάβεια μπροστά στο άγιο Προστάτη αυτής της ενορίας μας και υπερασπιστή της ακεραιότητας του θεσμού της οικογένειας. Τελώντας με κάθε λαμπρότητα τη μνήμη του, τον ικετεύει να μεσιτεύει στο Παντοδύναμο Θεό να προστατεύει από κάθε κίνδυνο την κατ’ οίκον Εκκλησία, που είναι η οικογένεια και να ευλογεί όλες τις οικογένειες αυτής της ενορίας, αλλά και όλες τις οικογένειες της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε καθημερινά με θάρρος να δίνουν μαρτυρία της ενότητας και της αγιότητας της μικρής αυτής κοινωνίας από την οποία περνά και εξαρτάται η ζωή όλης της ανθρώπινης κοινωνίας.
Η ανθρώπινη δύναμη και εξουσία δεν μπορεί να σταματήσει τον Ιωάννη από την υπεράσπιση του νόμου του Θεού. Εκείνος είναι ο μόνος νομοθέτης και τόσο οι απλοί άνθρωποι όσο και οι άρχοντές τους οφείλουν να τον σέβονται και να τηρούν τους νόμους του.
Ο Ιωάννης δεν σιωπά για να έχει με το μέρος του την εξουσία. Ξέρει καλά ότι στάλθηκε για να κηρύξει και να μαρτυρήσει την αλήθεια και οι άρχοντες του κόσμου τούτου συχνά ψεύδονται με τα λόγια ή διαψεύδονται με τα έργα. Η παρανομία από όποιον κι αν διαπράττεται, σε όποιο σπίτι κι αν στεγάζεται, καυτηριάζεται από τον Πρόδρομο διότι είναι ο Πρόδρομος της λύτρωσης, και η λύτρωση έρχεται μόνον όταν υπάρχει μετάνοια που συνοδεύεται από τη μεταστροφή της καρδιάς.
Το κήρυγμα για την προστασία της ιερότητας και το σεβασμό της οικογένειας δεν αρέσει στον παραβάτη Ηρώδη. Ο βασιλιάς είναι δυνατός αλλά και ταυτόχρονα δειλός. Εκείνο όμως που ο δειλός Ηρώδης δεν το τολμά, το απαιτεί η ιερόσυλη Ηρωδιάδα, και σε μια στιγμή παραλογισμού και ευθυμίας συμβουλεύει την κόρη της να ζητήσει ως δώρο από τον άβουλο πατέρα της: “μέσα σε πιάτο την κεφαλή του Βαπτιστή”.
Η δύναμη της εξουσίας του Ηρώδη μεταβάλλεται τώρα σε αδυναμία, η ευθυμία σε βλασφημία, και η μοιχεία συμπληρώνεται με την ιεροσυλία. Το ιερό κεφάλι του Προδρόμου, προσφέρεται σε πιάτο σε μια ιερόσυλη γυναίκα που χορεύει για τα γενέθλια του ανθρωπάρεσκου πατέρα της, για να ικανοποιήσει τη μισαλλόδοξη πρόταση της μοιχαλίδας μητέρας της.
Μόνο με αυτόν τον άνανδρο τρόπο σταματά η φωνή του Προδρόμου. Ενώ όμως σταματά η φωνή του Προδρόμου , αρχίζει να ακούγεται η φωνή του ίδιου του Θεού που φωνάζει μέσα από την άστατη συνείδηση του Ηρώδη, και αφόρητα τον ελέγχει.
Και σήμερα αδελφοί υπάρχουν άνανδροι τύραννοι, άδικοι άρχοντες που θεωρούνται οι δυνατοί της γης, σύγχρονοι Ηρώδης και Ηρωδιάδες, που θέλουν να προσφέρουν σε πιάτο το κεφάλι όλων εκείνων που συνεχίζουν το κήρυγμα του Ιωάννη. Σε πολλά μέρη της γης οι σημερινοί πρόδρομοι θυσιάζονται από τον σύγχρονο Ηρώδη που έχει διαφορετικό όνομα, αλλά την ίδια συμπεριφορά.
Η Εκκλησία, δεν παύει να υπερασπίζεται την ιερότητα και την αξιοπρέπεια της οικογένειας και να υπενθυμίζει σε όλους τους νομοθέτες της γης, ότι δεν τους επιτρέπεται να βεβηλώνουν την ιερότητά της οικογένειας με ανήθικους νόμους.
Δυστυχώς και σήμερα υπάρχουν νομοθέτες που πριν ψηφίσουν ένα νόμο το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν είναι συνταγματικός ή αντισυνταγματικός. Αυτό συμβαίνει δυστυχώς ακόμη και σε χριστιανικές Χώρες όπως τη δική μας. Ενώ τουλάχιστο σ’ αυτές θα έπρεπε πρώτα να εξετάζουν αν είναι ευαγγελικά, και χριστιανικά.
Δυστυχώς η φωνή της Εκκλησίας, πολλές φορές πνίγεται ανάμεσα στις φωνές και στις κραυγές των δήθεν προοδευτικών, οι οποίοι υπερήφανοι για τα κατορθώματα της επιστήμης επιδιώκουν να αντικαταστήσουν με τον εαυτό τους τον μοναδικό νομοθέτη Ένα και Τριαδικό Θεό. Αφαιρούν σιγά – σιγά από τον άνθρωπο την αξία που του έδωσε ο Δημιουργός και τον καθιστούν ένα απλό υποχείριό τους. Μόνο η Εκκλησία με τη θαρραλέα και εμπνευσμένη φωνή της τον σέβεται, τον υπερασπίζεται και τον τιμά διότι γνωρίζει ότι ο Θεός τον έπλασε λίγο κατώτερο των αγγέλων.

Αδελφοί μου και αδελφές μου, η ενορία της Κώμης σήμερα διπλά πανηγυρίζει: Τιμά τη μνήμη του μαρτυρίου του Προδρόμου για την πιστότητα του στην αποστολή του και την αγάπη του για το Χριστό και ταυτόχρονα υποδέχεται ένα νερό διάκονο του Κυρίου, τον Αλέξανδρο, οποίος έρχεται εδώ να δώσει μαρτυρία της πρόθεσής του να υπηρετήσει αυτήν την ενορία, με όλες τις δυνάμεις και τα χαρίσματά του, προετοιμαζόμενος ταυτόχρονα για την ιερατική χειροτονία του.
Τον εμπιστεύομαι στα χέρια και την καρδιά του έμπειρου εφημερίου σας π. Μάρκου και του ζητώ να τον συνοδεύει με τις πατρικές του συμβουλές και να τον θεωρεί πνευματικό παιδί του.

Τον εμπιστεύομαι και σε σας αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές της Ενορίας αυτής. Δεχθείτε τον ως δώρο Θεού. Έρχεται μετά μια άτυχη περιπέτεια που έζησε η ενορία σας. Έρχεται επειδή ούτε ο Θεός, ούτε εμείς σας εγκαταλείψαμε. Δεν αφήσαμε αυτή την ενορία ούτε μία ημέρα χωρίς εφημέριο και σήμερα ο εφημέριός σας αποκτά και βοηθό. Εκτιμείστε αυτή την αγάπη μας για σας και βοηθείστε όλοι και όλες να επανέλθει αυτή η ενορία όχι μόνο στην ηρεμία αλλά και στην αναγέννηση που της αξίζει.
Εύχομαι η νέα εποχή που ξεκινά σήμερα για την ενορία της Κώμης με τις ικεσίες του Αγίου Ιωάννη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δει στις νέες αποφάσεις μας για την αναγέννηση της ενορίας σας, στην οποία δεν περισσεύει κανένας και καμία. Για να γίνει η ευχή μου πραγματικότητα σας ζητώ να υψώσουμε σήμερα τη φωνή μας σε ταπεινή προσευχή μας και μαζί με όλη την εδώ Εκκλησία που μαζί σας πανηγυρίζει τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη αναφωνούμε: «Προστάτα μας πολύσεπτε, άκουσε τη φωνή μας, θερμώς παρακαλούμε σε δέξου την προσευχή μας». Αμήν

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους του ιδίου και της Ενορίας υποδέχθηκε, με απλά και θερμά λόγια, τον βοηθό εφημερίου, διάκονο Αλέξανδρο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος πριν την απόλυση ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια πολλά και στον βοηθό του εφημερίου να είναι «καλορίζικος» αγκαλιάζοντας ενώ η παρουσία Εκκλησία επιβεβαίωνε την ευχή με ένα θερμό χειροκρότημα
Φέτος, μέσα από τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, η ενορία εόρτασε τον Άγιο της Προστάτη με την ίδια λαμπρότητα και επισημότητα και την ίδια αθρόα συμμετοχή τω ενοριτών της Κώμης αλλά και άλλων φιλέορτων από την Αθήνα, τη Χώρα της Τήνου και τα χωριά της. Χαρακτηριστικό όλων των παρόντων ήταν η τήρηση των αποστάσεων εντός και εκτός του Ναού και η χρήση προστατευτικής μάσκας.
Ακόμη και το ειδικά τυποποιημένο κέρασμα του Συλλόγου της Κώμης έδειχνε ότι όλοι κατανοούν, ότι με την προσοχή μας και την τήρηση των οδηγιών της Πολιτείας και της Εκκλησίας προστατεύομε τους άλλους και τον εαυτό μας.

Διάκονος Αλέξανδρος

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.

 Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Εξού και η επιλογή του τίτλου της έκθεσης « Εύρεσις και Επανευρέσεις»  με επιμελητή τον κ. Ν. Π.Παΐσιο.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Πανηγύρισε η Κώμη Τήνου

Η προετοιμασία της εορτής του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα, με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού προς τιμή του Αγίου. Στον Εσπερινό προΐστατο ο εφημέριος της ενοριακής ενότητας Αγάπης π. Νικόλαος Ψάλτης, ενώ συμπροσευχήθηκε και ο εφημέριος Κώμης π. Μάρκος Βιδάλης.

www.kantam.gr

Το πρωί του Σαββάτου, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου μας Νικολάου. Μαζί του συλλειτούργησαν και οι πατέρες Μάρκος Βιδάλης, Γεώργιος Ανδριώτης και Νικόλαος Ψάλτης. Ιδιαίτερη τιμή μας έκαναν με τη συμμετοχή τους: ο Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου π. Ριχάρδος Taraszkiewicz με τον Διάκονο της ίδιας Επισκοπής Μάριο Φώσκολο, ο εφημέριος του Κτικάδου π. Γεώργιος Ανδριώτης, ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Αγάπης π. Νικόλαος και ο Διάκονος της Αρχιεπισκοπής μας Αλέξανδρος Πέρρος.
Την ιεροτελεστία ομόρφαινε ακόμη περισσότερο η πολύτιμη βοήθεια του κ. Ιωάννη Αρμακόλα, ο οποίος και συνόδευσε όλα τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας με το εκκλησιαστικό όργανο.

Κατά την ομιλία, ο Σεβασμιότατος, εξήγησε το νόημα του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη ενώ συνάμα και το παράδειγμα που πρέπει να αντλούμε από αυτό. Επίσης κατά την διάρκεια του λόγου του, ο Σεβασμιότατος, εγκατάστησε ως βοηθό εφημέριου, τον Διάκονο Αλέξανδρο Πέρρο ο οποίος και θα κατοικεί μόνιμα στην Κώμη.

Είπε ο Σεβασμιότατος:
Η Εκκλησία πανηγυρίζοντας σήμερα το μαρτύριο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στέκεται με ευλάβεια μπροστά στο άγιο Προστάτη αυτής της ενορίας μας και υπερασπιστή της ακεραιότητας του θεσμού της οικογένειας. Τελώντας με κάθε λαμπρότητα τη μνήμη του, τον ικετεύει να μεσιτεύει στο Παντοδύναμο Θεό να προστατεύει από κάθε κίνδυνο την κατ’ οίκον Εκκλησία, που είναι η οικογένεια και να ευλογεί όλες τις οικογένειες αυτής της ενορίας, αλλά και όλες τις οικογένειες της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε καθημερινά με θάρρος να δίνουν μαρτυρία της ενότητας και της αγιότητας της μικρής αυτής κοινωνίας από την οποία περνά και εξαρτάται η ζωή όλης της ανθρώπινης κοινωνίας.
Η ανθρώπινη δύναμη και εξουσία δεν μπορεί να σταματήσει τον Ιωάννη από την υπεράσπιση του νόμου του Θεού. Εκείνος είναι ο μόνος νομοθέτης και τόσο οι απλοί άνθρωποι όσο και οι άρχοντές τους οφείλουν να τον σέβονται και να τηρούν τους νόμους του.
Ο Ιωάννης δεν σιωπά για να έχει με το μέρος του την εξουσία. Ξέρει καλά ότι στάλθηκε για να κηρύξει και να μαρτυρήσει την αλήθεια και οι άρχοντες του κόσμου τούτου συχνά ψεύδονται με τα λόγια ή διαψεύδονται με τα έργα. Η παρανομία από όποιον κι αν διαπράττεται, σε όποιο σπίτι κι αν στεγάζεται, καυτηριάζεται από τον Πρόδρομο διότι είναι ο Πρόδρομος της λύτρωσης, και η λύτρωση έρχεται μόνον όταν υπάρχει μετάνοια που συνοδεύεται από τη μεταστροφή της καρδιάς.
Το κήρυγμα για την προστασία της ιερότητας και το σεβασμό της οικογένειας δεν αρέσει στον παραβάτη Ηρώδη. Ο βασιλιάς είναι δυνατός αλλά και ταυτόχρονα δειλός. Εκείνο όμως που ο δειλός Ηρώδης δεν το τολμά, το απαιτεί η ιερόσυλη Ηρωδιάδα, και σε μια στιγμή παραλογισμού και ευθυμίας συμβουλεύει την κόρη της να ζητήσει ως δώρο από τον άβουλο πατέρα της: “μέσα σε πιάτο την κεφαλή του Βαπτιστή”.
Η δύναμη της εξουσίας του Ηρώδη μεταβάλλεται τώρα σε αδυναμία, η ευθυμία σε βλασφημία, και η μοιχεία συμπληρώνεται με την ιεροσυλία. Το ιερό κεφάλι του Προδρόμου, προσφέρεται σε πιάτο σε μια ιερόσυλη γυναίκα που χορεύει για τα γενέθλια του ανθρωπάρεσκου πατέρα της, για να ικανοποιήσει τη μισαλλόδοξη πρόταση της μοιχαλίδας μητέρας της.
Μόνο με αυτόν τον άνανδρο τρόπο σταματά η φωνή του Προδρόμου. Ενώ όμως σταματά η φωνή του Προδρόμου , αρχίζει να ακούγεται η φωνή του ίδιου του Θεού που φωνάζει μέσα από την άστατη συνείδηση του Ηρώδη, και αφόρητα τον ελέγχει.
Και σήμερα αδελφοί υπάρχουν άνανδροι τύραννοι, άδικοι άρχοντες που θεωρούνται οι δυνατοί της γης, σύγχρονοι Ηρώδης και Ηρωδιάδες, που θέλουν να προσφέρουν σε πιάτο το κεφάλι όλων εκείνων που συνεχίζουν το κήρυγμα του Ιωάννη. Σε πολλά μέρη της γης οι σημερινοί πρόδρομοι θυσιάζονται από τον σύγχρονο Ηρώδη που έχει διαφορετικό όνομα, αλλά την ίδια συμπεριφορά.
Η Εκκλησία, δεν παύει να υπερασπίζεται την ιερότητα και την αξιοπρέπεια της οικογένειας και να υπενθυμίζει σε όλους τους νομοθέτες της γης, ότι δεν τους επιτρέπεται να βεβηλώνουν την ιερότητά της οικογένειας με ανήθικους νόμους.
Δυστυχώς και σήμερα υπάρχουν νομοθέτες που πριν ψηφίσουν ένα νόμο το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν είναι συνταγματικός ή αντισυνταγματικός. Αυτό συμβαίνει δυστυχώς ακόμη και σε χριστιανικές Χώρες όπως τη δική μας. Ενώ τουλάχιστο σ’ αυτές θα έπρεπε πρώτα να εξετάζουν αν είναι ευαγγελικά, και χριστιανικά.
Δυστυχώς η φωνή της Εκκλησίας, πολλές φορές πνίγεται ανάμεσα στις φωνές και στις κραυγές των δήθεν προοδευτικών, οι οποίοι υπερήφανοι για τα κατορθώματα της επιστήμης επιδιώκουν να αντικαταστήσουν με τον εαυτό τους τον μοναδικό νομοθέτη Ένα και Τριαδικό Θεό. Αφαιρούν σιγά – σιγά από τον άνθρωπο την αξία που του έδωσε ο Δημιουργός και τον καθιστούν ένα απλό υποχείριό τους. Μόνο η Εκκλησία με τη θαρραλέα και εμπνευσμένη φωνή της τον σέβεται, τον υπερασπίζεται και τον τιμά διότι γνωρίζει ότι ο Θεός τον έπλασε λίγο κατώτερο των αγγέλων.

Αδελφοί μου και αδελφές μου, η ενορία της Κώμης σήμερα διπλά πανηγυρίζει: Τιμά τη μνήμη του μαρτυρίου του Προδρόμου για την πιστότητα του στην αποστολή του και την αγάπη του για το Χριστό και ταυτόχρονα υποδέχεται ένα νερό διάκονο του Κυρίου, τον Αλέξανδρο, οποίος έρχεται εδώ να δώσει μαρτυρία της πρόθεσής του να υπηρετήσει αυτήν την ενορία, με όλες τις δυνάμεις και τα χαρίσματά του, προετοιμαζόμενος ταυτόχρονα για την ιερατική χειροτονία του.
Τον εμπιστεύομαι στα χέρια και την καρδιά του έμπειρου εφημερίου σας π. Μάρκου και του ζητώ να τον συνοδεύει με τις πατρικές του συμβουλές και να τον θεωρεί πνευματικό παιδί του.

Τον εμπιστεύομαι και σε σας αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές της Ενορίας αυτής. Δεχθείτε τον ως δώρο Θεού. Έρχεται μετά μια άτυχη περιπέτεια που έζησε η ενορία σας. Έρχεται επειδή ούτε ο Θεός, ούτε εμείς σας εγκαταλείψαμε. Δεν αφήσαμε αυτή την ενορία ούτε μία ημέρα χωρίς εφημέριο και σήμερα ο εφημέριός σας αποκτά και βοηθό. Εκτιμείστε αυτή την αγάπη μας για σας και βοηθείστε όλοι και όλες να επανέλθει αυτή η ενορία όχι μόνο στην ηρεμία αλλά και στην αναγέννηση που της αξίζει.
Εύχομαι η νέα εποχή που ξεκινά σήμερα για την ενορία της Κώμης με τις ικεσίες του Αγίου Ιωάννη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δει στις νέες αποφάσεις μας για την αναγέννηση της ενορίας σας, στην οποία δεν περισσεύει κανένας και καμία. Για να γίνει η ευχή μου πραγματικότητα σας ζητώ να υψώσουμε σήμερα τη φωνή μας σε ταπεινή προσευχή μας και μαζί με όλη την εδώ Εκκλησία που μαζί σας πανηγυρίζει τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη αναφωνούμε: «Προστάτα μας πολύσεπτε, άκουσε τη φωνή μας, θερμώς παρακαλούμε σε δέξου την προσευχή μας». Αμήν

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους του ιδίου και της Ενορίας υποδέχθηκε, με απλά και θερμά λόγια, τον βοηθό εφημερίου, διάκονο Αλέξανδρο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος πριν την απόλυση ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια πολλά και στον βοηθό του εφημερίου να είναι «καλορίζικος» αγκαλιάζοντας ενώ η παρουσία Εκκλησία επιβεβαίωνε την ευχή με ένα θερμό χειροκρότημα
Φέτος, μέσα από τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, η ενορία εόρτασε τον Άγιο της Προστάτη με την ίδια λαμπρότητα και επισημότητα και την ίδια αθρόα συμμετοχή τω ενοριτών της Κώμης αλλά και άλλων φιλέορτων από την Αθήνα, τη Χώρα της Τήνου και τα χωριά της. Χαρακτηριστικό όλων των παρόντων ήταν η τήρηση των αποστάσεων εντός και εκτός του Ναού και η χρήση προστατευτικής μάσκας.
Ακόμη και το ειδικά τυποποιημένο κέρασμα του Συλλόγου της Κώμης έδειχνε ότι όλοι κατανοούν, ότι με την προσοχή μας και την τήρηση των οδηγιών της Πολιτείας και της Εκκλησίας προστατεύομε τους άλλους και τον εαυτό μας.

Διάκονος Αλέξανδρος

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.  Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου