Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Πανήγυρη για τον Άγιο Ιωσήφ Εργάτη στα Λουτρά Τήνου

Μάιος μήνας, και όπως κάθε χρόνο με τη πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Κάριτας Νάξου – Τήνου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στα Λουτρά, προς τιμήν του αγίου Ιωσήφ Εργάτη.

Στο πολύ μικρό εκκλησάκι του αγίου, και για την ακρίβεια ακριβώς έξω από τη πόρτα του, (αφού οι διαστάσεις του  θα επέτρεπαν ίσα-ίσα τη παρουσία του ιερουργού και ενός μόνον άλλου ατόμου) έξω, λοιπόν, στο χώρο που το Serviam Café χρησιμοποιεί για τις δραστηριότητές του, έλαβε χώρα η τέλεση της Θείας Λειτουργίας με την παρουσία του Δ.Σ. της Κάριτας. Συλλειτούργησαν οι πατέρες Ιωάννης, Ιωσήφ και Ιγνάτιος, με τον Αρχιεπίσκοπό μας σεβ. Ιωσήφ.

Σ’ αυτόν τον όμορφο και φιλόξενο χώρο που οι εθελοντές είχαν κατάλληλα περιποιηθεί, αντήχησαν οι ύμνοι και οι δεήσεις της Λειτουργίας καθώς και η εμπεριστατωμένη ομιλία του Σεβασμιότατου. Ξεκινώντας από την περιγραφή «της γεμάτης αδικίας και εκμετάλλευσης κατάστασης στην οποία ζει η ανθρωπότητα … στο ότι ο άνθρωπος είναι δούλος και δυστυχισμένος όσο το χρήμα κυριαρχεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος το χρήμα»,  κληθήκαμε να εμβαθύνουμε σ’ αυτό «που ο άγιος Ιωσήφ, η Εκκλησία, ο Λόγος του Θεού έχουν να μας πουν … εναντίον της απληστίας, και για να εργαζόμαστε για να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε αλλά και για να μπορούμε να είμαστε γενναιόδωροι και φιλάνθρωποι προς εκείνους που στερούνται … Μαζί με τους κοινωνικούς μας αγώνες για το ενιαίο δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, εμείς οι Χριστιανοί καλούμαστε να δίνουμε την μαρτυρία της πίστης μας στον Δημιουργό των πάντων».

Η αναφορά στο έργο της δημιουργίας ταίριαξε ιδιαίτερα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον του Serviam Café.

Στο τέλος της τελετής δεν έλειψε ένα κέρασμα με γλυκό και το απαραίτητο ρακί και οι ευχές όλων να έχουμε μια καλή και εποικοδομητική εργασία με το άνοιγμα του Café που θα γίνει προς το τέλος του μήνα.

Στέλλα Φωσκόλου
www.kantam.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -