Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Πανηγυρικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού στην Μεγαλόχαρη της Τήνου

Πανηγυρικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού στην Μεγαλόχαρη της Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε απόψε ο Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’ με την συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Τήνου και των εξ’ Αγίου Όρους Αρχιμ. Φιλοθέου και Χρυσοστόμου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου και Ονουφρίου και Μιχαήλ εκ του ομοδόξου Πατριαρχείου Ρουμανίας, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ρ/Καθολικών κ. Ιωσήφ, του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φ. Φόρτωμα, της Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τήνου, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Προέδρων και Μελών Συλλόγων και Φορέων, Εκπαιδευτικών και πλήθους προσκυνητών εκ πολλών περιοχών της πατρίδος μας και του εξωτερικού οι οποίοι προσήλθαν για την Εορτή και να λάβουν την ευλογία της Παναγίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Πατερική Θεολογία για το ιερότατο πρόσωπο της Παναγίας, των Αγίων Ιερωνύμου, Γρηγορίου του Παλαμά, Γρηγορίου του Θεολόγου, Κυρίλλου Ιεροσολύμων και τη χαρά και την ευλογία που ο κάθε Χριστιανός αισθάνεται στη ψυχή του έχοντας πρέσβειρα στον ουρανό την Παναγία αλλά και προστάτιδα και συνοδοιπόρο στην καθημερινότητά του.

Κάλεσε τους χριστιανούς να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον Άγιο Θεό για την μεγάλη ευλογία της συνευχητικής παρουσίας όλων ως μιας οικογενείας και τους προέτρεψε να έχουν την πεποίθηση ότι πάντοτε η Παναγία μας προστατεύει και όταν στην ζωή μας προσπαθούμε να επιτύχουμε τον πνευματικό αγώνα της τελειότητος αλλά και όταν ακροβατώντας πολλές φορές χάνουμε την ισορροπία μας και προσπαθούμε να επανέλθουμε ειπών εν τέλει ότι η εκκλησία είναι η Παναγία κατά την ρήση του Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων η οποία όλους μας αγκαλιάζει και προστατεύει και ευχήθηκε για την προστασία και την στήριξη των προσφύγων, των αιχμαλώτων και των εμπεριστάτων στις εμπόλεμες περιοχές.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
scattered clouds
8.4 ° C
9 °
8.4 °
64 %
3.9kmh
26 %
Τρ
11 °
Τε
10 °
Πε
12 °
Πα
13 °
Σα
14 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -