Πανηγύρισε το Σμαρδάκιτο Τήνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 ο Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμή του προστάτη της ενορίας μας, του Αγίου Αντωνίου της Παδούης, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου πρώην Νάξου – Τήνου π. Νικολάου, με την συμμετοχή του Εφημερίου της Ενορίας π. Ιωάννη Σκλάβου και του Ιεροδιακόνου Μάριου Φώσκολου.

Αρκετοί ευλαβείς συμμετείχαν στον Εσπερινό τιμώντας τον Άγιο προστάτη και ιδιαίτερα αγαπητό Άγιο, τόσο σε Καθολικούς όσο και σε Ορθοδόξους πιστούς.

Στο τέλος της εσπερινής δέησης ο Εφημέριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Νικόλαο για ότι πρόσφερε στην τοπική Εκκλησία.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην Θεία Λειτουργία προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου Σεβασμιότατος π. Ιωσήφ Πρίντεζης και συλλειτούργησαν ο Εφημέριος της Ενορίας π. Ιωάννης Σκλάβος, ο π.Γεώργιος Ανδριώτης και ο Ιεροδιάκονος Μάριος Φώσκολος.
Τους ύμνους συνόδευε με το αρμόνιο ο κ. Φιοράντης Χρήστος.
Πολλοί ευλαβείς προσκυνητές και φιλέορτοι από την Τήνο και από την Αθήνα ήρθαν στον ενοριακό Ναό για να αποδώσουν τιμές στον αγαπητό Άγιο όλων.
Ο Ναός ήταν όμορφα στολισμένος, όπως κάθε χρόνο, χάρη στον ακούραστο επίτροπο κ. Μάρκο Φιοράντη.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε εκείνο, στην σύζυγο του Μαριέττα, αλλά και στα νέες οικογένειες του χωρίου που δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη προς τον Άγιο τους Προστάτη και φροντίζουν πάντοτε ώστε ο Ναός να απαστράπτει από ομορφιά και να συμβολίζει την ομορφιά της ψυχής και της αγιοσύνης του Αγίου Αντωνίου.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος καλωσόρισε εκ μέρους της Ενορίας και των κατοίκων του χωριού τον νέο της Ποιμένα, ευχόμενος σε εκείνον κάθε ευλογία του Θεού. Μετά την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία οι ενορίτες κάτοικοι του Σμαρδακίτου πρόσφεραν φιλόξενο γεύμα στην πλατεία του χωριού στους ευλαβείς του Αγίου Αντωνίου.

π. Ιωάννης Σκλάβος
www.kantam.gr

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter