ΛΟΥΖΑ
Το αλλαντικό των Κυκλάδων
Οι λούζες είναι ουσιαστικά δύο κομμάτια καθαρό κρέας, τα οποία αφαιρούνται από την δεξιά και την αριστερή μεριά της ραχοκοκαλιάς (κόντρα φιλέτο) του χοίρου.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΟΥΖΑ:
1. Το κρέας αρχικά μένει λίγες μέρες στο αλάτι.
2. Κατόπιν εμβαπτίζεται για κάποιες μέρες σε κόκκινο κρασί.
3. Έπειτα πασπαλίζεται με μπαχαρικά ( πιπέρι,μπαχάρι, μάραθο, γαρίφαλο, θρούμπι)
4. Τέλος περνιέται σε φαρδύ έντερο και κρεμιέται για να στεγνώσει και να ωριμάσει στον αέρα 20-25 ημέρες.

Κόβεται σε πολύ λεπτά φετάκια και τρώγεται όπως είναι, χωρίς καμμιά θερμική επεξεργασία.
Διατηρείται σε θερμοκρασία 0-5 °C.
Δεν περιέχει συντηρητικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ – http://ikritikos.com