Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Παραγωγή κομπόστ – φυτοχώματος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη παραγωγή μας κομπόστ – φυτοχώματος εξαντλήθηκε και ήδη βοήθησε και βοηθά στην ανάπτυξη των καλλιεργειών σας.

Τώρα έχουμε έτοιμη προς διάθεση την δεύτερη παρτίδα μας η οποία είναι εξίσου ποιοτική, πράγμα που το πιστοποιεί η ανάλυση που έκανε το «τμήμα γεωργικών εφαρμογών και ανάλυσης λιπασμάτων Αττικής και Αιγαίου» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 27-11-2020.

Η τιμή διάθεσης παραμένει η ελάχιστη δυνατή, ώστε να καλύπτουμε μέρος μόνο των εξόδων διαχείρισης των υλικών αυτών και παραγωγής του κομπόστ – φυτοχώματος

Είναι γνωστό ότι το κομπόστ- φυτόχωμα που παράγουμε στο Κέντρο Ανακύκλωσης Οργανικών Αποβλήτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού μας, δημιουργείται από την ζύμωση που υφίστανται τα θρυμματισμένα κλαδιά και φύλλα που απορρίπτει ο Δήμος Τήνου, αφού αναμειχθούν με την ελαιοπυρήνα που απορρίπτει το δημοτικό ελαιοτριβείο και εμποτισθούν με τα υγρά απόβλητα του τυροκομείου.

Με τον τρόπο αυτό συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μας, κάνοντας την ανακύκλωση πράξη. Διαχειριζόμαστε δηλαδή όλα τα παραπάνω υλικά αξιοποιώντας τα, ενώ θα κατέληγαν στην χωματερή και στην θάλασσα.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί (ιδιώτες , αγροτικός συνεταιρισμός και Δήμος) να προστατεύουμε το περιβάλλον μας και να διατηρούμε την Τήνο μας καθαρή.

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ο καιρός

Tinos
overcast clouds
5 ° C
5.6 °
4.4 °
52 %
5.1kmh
100 %
Κυ
7 °
Δε
8 °
Τρ
9 °
Τε
13 °
Πε
15 °