Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Παράσταση μουσικού θεάτρου στο λατομείο Κουμελά Τήνου

Μια πρωτότυπη site-specific παράσταση μουσικού θεάτρου στο λατομείο Κουμελά Τήνου 

Four Plus One Elements Residency 
Κοινωνώ Tinos Art Gathering 2022

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λατομεία πράσινου μαρμάρου της Τήνου, το επιβλητικό λατομείο του Κουμελά, μετατρέπεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε μουσική και θεατρική σκηνή. Το ιδιόμορφο τοπίο του γίνεται πηγή έμπνευσης για την ποικιλόμορφη ομάδα των καλλιτεχνών που υπογράφουν μια πρωτότυπη παράσταση σύγχρονης μουσικής και δραματουργίας. Κρυμμένο στο βάθος ενός φυσικού όρμου, με τα επίπεδα του χαρακτηριστικού για την περιοχή πρασινόχρωμου μαρμάρου να συναντιούνται με το θαλασσινό νερό, γίνεται ταυτόχρονα καμβάς και μουσική παρτιτούρα της παράστασης.

Εξερευνώντας την ύλη του μαρμαρου, τα επίπεδα εξόρυξης του, τη μεταμορφωσιγενή του φύση και τη λειτουργία του ως υλικού μνήμης, η παράσταση γίνεται μια σύνθεση τοπίου. Οι ήχοι του μαρμάρου μεσα στο λατομείο ενώνονται με τους ήχους απο τους τεχνίτες που το σμιλεύουν. Ταυτόχρονα, ένα σύνολο πνευστών και κρουστών, ένα γυναικείο πολυφωνικό σύνολο, αφηγηματικός λόγος και κίνηση συνθέτουν μια τελετουργία κατάβασης στα επιμέρους επίπεδα του λατομείου. Το ιδιαίτερο φυσικό βιο-ηχοτοπίο συνεργεί στη μοναδικότητα του ηχητικού συνόλου.

Ο συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας Ανδρέας Λεβισιανός υπογράφει την πρωτότυπη μουσική και τη διεύθυνση της παράστασης, ενώ το πρωτότυπο κείμενο και τον φωνητικό σχεδιασμό επιμελείται η Δήμητρα Κάνδια. Η σκηνοθεσία είναι της Μαριλένας Κατρανίδου.

Η πλατφόρμα online παραστάσεων aejaa στηρίζοντας την καλλιτεχνική δράση στον ψηφιακό και φυσικό χώρο αναλαμβάνει την συμπαραγωγή και το streaming. Η ανάθεση και η παραγωγή ανήκει στο Κοινωνώ – Tinos Art Gathering στο πλαίσιο του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Residency: Four Plus One Elements.

Η παράσταση “Λατομείο Θάλασσα” θα
πραγματοποιηθεί στις 4μμ το απόγευμα της Κυριακής 22ης Μαΐου στο ομώνυμο λατομείο του Κουμελά Τήνου και θα προβληθεί διαδικτυακά από την aejaa στις 29 και 30 Μαϊου στις 9μμ.

Με τους: Δήμητρα Κάνδια (φωνή), Αλίκη Ατσαλάκη (φωνή), Ειρήνη Κυριακού (φωνή), Ειρήνη Ανδρεαδάκη (φωνή), Ευτυχία Τσουκαλά (φωνή), Δάφνη Μέγγου (κλαρινέτο), Θανάση Ζαχαρόπουλο (κλαρινέτο), Μάνο Βεντούρα (κόρνο), Ανδρέα Ρολάνδο Θεοδώρου (τρομπόνι), Παναγιώτη Ζιάβρα (κρουστα).
Συμμετέχουν οι residents του ανοιχτού καλέσματος του ‘Λατομείο Θάλασσα’ στo πλαίσιo του ΚΟΙΝΩΝΩ – Tinos Art Gathering.

Πληροφορίες συμμετοχής , δείτε εδώ

Μουσική σύνθεση και διεύθυνση: Ανδρέας ΛεβισιανόςΣύλληψη/Κείμενο/Φωνητικός σχεδιασμός: Δήμητρα ΚάνδιαΣκηνοθεσία: Μαριλένα ΚατρανίδουΣκηνοθεσία Streaming: Μάνος Αρβανιτάκης και Χρήστος ΑτζινάςΓραφικός Σχεδιασμός: Niko CrnčevićΠαραγωγή: ΚΟΙΝΩΝΩ Tinos Art GatheringΣυμπαραγωγή: aejaa – online performance platform
Το Κοινωνώ είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται από το 2016 στη διοργάνωση προγραμμάτων φιλοξενίας, site-specific εικαστικών εκθέσεων, εργαστηρίων, πολυμεσικών παραγωγών και παραστάσεων, διαδραστικών ξεναγήσεων, και στην παροχή υπηρεσιών “χώρων συνάντησης” και “χώρων εργασίας” σε όλο το νησί της Τήνου. Εστιάζοντας στην διαδικασία του Κοινωνώ, στόχος του είναι να οικοδομήσει έναν κόσμο  διαμεσολάβησης και ανταλλαγής μεταξύ διαφορετικών πεδίων του πολιτισμού και της κοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο, καλλιεργεί συνθήκες σύνδεσης και συνέργειας και εμπλέκει την τοπική κοινότητα του νησιού στη δημιουργία πρωτότυπου έργου με βάση το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα του νησιού.Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής: Χρήστος Αρτέμηςwww.kinono.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -