Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Φ.Φόρτωμας: Τροπολογία για την αναστολή αδειοδότησης Αιολικών Πάρκων στα νησιά

Την αναστολή διαδικασιών αδειοδότησης Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ζήτησε με τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, την οποία συνυπογράφουν οι Βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Νίκος Συρμαλένιος

Η τροπολογία αφορά το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 & 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου στις λοιπές διατάξεις».

Αιτιολογώντας την πρωτοβουλία τους, οι Βουλευτές αναφέρουν ότι, δεκάδες άδειες για την εγκατάσταση έργων ΑΠΕ στα νησιά έχουν εκδοθεί αποκλειστικά και μόνο, σύμφωνα με τις οριζόντιες και γενικές προϋποθέσεις του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου. Τονίζουν, επίσης, ότι το νέο αναθεωρημένο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, αλλά και τα Τοπικά Σχέδια των Δήμων τα οποία θα εναρμονιστούν με το Περιφερειακό, αναμένεται να θέσουν νέα κριτήρια χωροθέτησης μονάδων παραγωγής ΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της νησιωτικότητας, την ιδιαίτερη γεωμορφολογία, τον προστατευόμενο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο και τα τοπικά χαρακτηριστικά του κάθε νησιού ξεχωριστά.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, οι τρείς νησιώτες Βουλευτές ζήτησαν την αναστολή αδειοδοτήσεων Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, μέχρι την εκπόνηση και έγκριση των επικαιροποιημένων Τοπικών Χωρικών Σχεδίων των Δήμων που υπάγονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -