Η εορτή της Πεντηκοστής στη Μεγαλόχαρη Τήνου

Στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή πλήθους πιστών Τηνίων και προσκυνητών, οι οποίοι τηρώντας τις Υγειονομικές διατάξεις προσήλθαν στο εσωτερικό του Ναού και τους αύλειους χώρους και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και στον Εσπερινό της Γονυκλισίας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού της Γονυκλισίας προσήλθε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε στην ιερά Ακολουθία και τον οποίον προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος (Δείτε εδώ)

Ο Σεβασμιώτατος εν τέλει ευχήθηκε στον κ. Πρωθυπουργό και στους παρισταμένους Βουλευτή των Κυκλάδων Φιλ. Φόρτωμα, Δήμαρχο Τήνου Ι.Σιώτο, Αντιδήμαρχο Τήνου Ευ. Αλοιμόνου, Λιμενάρχη Τήνου Β. Αποστολόπουλο, Αντιπρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Ευ. Σημαντήρη, αλλά και στους εκκλησιασθέντες πιστούς το Πανάγιον Πνεύμα να τους στηρίζει, να τους φωτίζει και να τους καθοδηγεί.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter