Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Επιστροφή για το Monopoliο Espresso & Pizza Bar

Monopolio Espresso & Pizza Bar Κοντά σας από τις 08.00 το πρωί και με delivery 19.00 - 23.00 τηλέφωνο επικοινωνίας 228325770

Τήνος – Φάκελος ανάπλαση Πλατειών – Τι περιλαμβάνει για την Πλατεία Βιδάλη (Μανέλα)

Τήνος – Φάκελος ανάπλαση Πλατειών – Τι περιλαμβάνει για την Πλατεία Βιδάλη (Μανέλα)

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Τήνου έκανε γνωστό ότι προχώρησε στην υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης για το έργο “Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων πρασίνου Δήμου Τήνου” στο πρόγραμμα Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου έτη 2019-2020. Η αίτηση που υποβλήθηκε είχε συνολικό προϋπολογισμό 140.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Πάμε να δούμε το έργο τι θα περιλαμβάνει αρχικά για την Πλατεία Βιδάλη (Μανέλα) και σε επόμενη ανάρτηση για την Πλατεία Φειδίου.

Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι η εισαγωγή των βασικών αστικών στοιχείων του δομημένου περιβάλλοντος στο εσωτερικό της πλατείας, ώστε να επιτευχθεί εναρμόνιση και ένταξη σε αυτό. Παράλληλα επιχειρείται τόσο η αισθητική αναβάθμιση, η λειτουργική οργάνωση του, το άνοιγμα στην πόλη, η εξωστρέφεια και η βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων της περιοχής.

Οι παραπάνω στοίχοι επιτυγχάνονται με τους εξής αρχιτεκτονικούς τρόπους:

Δημιουργείται μια κεντρική πορεία στον άξονα ανατολής δύσης. Τα άτακτα στοιχεία του υφιστάμενους αστικού σχεδιασμού, όπως είναι η «τυχαία» χάραξη των οικοδομικών τετραγώνων και των οδών, να δημιουργήσουν ένα ενιαίο αρχιτεκτονικά σύνολο, περνώντας ως λειτουργία και μορφολογικά στοιχεία στην πλατεία. Γενικά, αυτό πραγματοποιείται με την εύρεση και κατασκευή στοιχείων σε περασιά και επέκταση των αστικών μετώπων, των πλευρών των οικοδομικών τετραγώνων μέσα στον χώρο της πλατείας. Σε όλη την ανατολική πλευρά κατασκευάζεται, λίθινος τοίχος ως επέκταση του μετώπου του Ο.Τ. Γ46 επί της οδού 25ης Μαρτίου. Η περασιά αυτή τονίζεται περισσότερα με τη φύτευση νέων φυλλοβόλων δέντρων παράλληλα με τον τοίχο αυτό. Παράλληλα στο εσωτερικό τοποθετούνται λειτουργικά στοιχεία αστικού σχεδιασμού, μακρόστενα προκατασκευασμένα από σκυρόδεμα καθιστικά, σε περασιές και επεκτάσεις των υπόλοιπων οδών.

Δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσει ως ένα σημείο κοινωνικής συνεύρεσης, ως χώρος ψυχαγωγίας με την προσθήκη χώρων δραστηριοτήτων π.χ. υπαίθριο σκάκι, και κερκίδες.

Η κλειστή υφιστάμενη δομή με τα σκληρά όρια καταργείται. Από τον παλιό λίθινο τοίχο παραμένει μόνο το νότιο όριο, που σε συνδυασμό με το νέο λίθινο τοίχο προς την ανατολή, όπως περιεγράφηκε παραπάνω, οριοθετούν τον μεγάλο ενιαίο χώρο φύτευσης. Η πλατεία ανοίγεται ολοκληρωτικά από τη δυτική πλευρά και το βασικό επίπεδο της γίνεται ίδιο με του δρόμου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
8.4 ° C
8.4 °
8.3 °
83 %
13.5kmh
100 %
Κυ
9 °
Δε
7 °
Τρ
7 °
Τε
8 °
Πε
9 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -