Συνάντηση πολιτιστικών φορέων της Τήνου στην Αθήνα

Αγαπητοί συμπατριώτες και εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων της Τήνου, σας καλούμε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και ώρα 19.00, στο φιλόξενο κτίριο της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων ( Ασημάκη Φωτήλα 40 και Λεωφ. Αλεξάνδρας-Αθήνα ), για την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με το Δήμο Τήνου, για να συζητήσουμε, να καταγράψουμε απόψεις και να προγραμματίσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στην εκδήλωση, θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, που έχει προγραμματίσει  ο Δήμος Τήνου, για τον εορτασμό των επετείων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και του τορπιλισμού του ΕΛΛΗ. Δύο ιστορικά γεγονότα, που σημάδεψαν το ιστορικό γίγνεσθαι του τόπου μας και της Ελλάδας. Στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ( 480 π.Χ ), τηνιακή τριήρης, υπό τον Παναίτιο γιο του Σωσιμένους αυτομόλησε στους Έλληνες, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για τις στρατιωτικές κινήσεις των Περσών. Η τριήρης, επί ενάμιση αιώνα κοσμεί την σφραγίδα του Δήμου Τήνου. Ο τορπιλισμός του ΕΛΛΗ, εκτός, από μία ανόσια πράξη κατά της πατρίδας μας, ήταν και μία θρησκευτική και εθνική προσβολή, που χαλύβδωσε το ηθικό των Ελλήνων και οικοδόμησε το έπος των Αλβανικών βουνών. Και στις δύο επετείους επιχειρείται η ανάμνηση των ιστορικών γεγονότων, η ανάδειξη της σύγκρουσης του περσικού σατραπισμού ενάντια στον αγώνα για την ελευθερία και την αρετή των Ελλήνων και η αντιπαράθεση των αξιών, της ελευθερίας και αξιοπρέπειας των Ελλήνων, ενάντια στον σκοταδισμό και τον ολοκληρωτισμό του φασισμού.

Στη συνάντηση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία, όλοι οι πολιτιστικοί φορείς να καταθέσουμε τις θέσεις και απόψεις μας, για το πολιτιστικό πρόγραμμα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020, να καταγράψουμε τις σχεδιασθείσες εκδηλώσεις, να τις συμπληρώσουμε, να προτείνουμε κάποιες για την πόλη και τα χωριά μας και να γνωστοποιήσουμε τους υπό αξιοποίηση κλειστούς δημοτικούς χώρους. Στην εκδήλωση θα γίνει μικρή παρουσίαση του Β΄ Ιστορικού Συνεδρίου του Δήμου Τήνου, « Όψεις της Τήνου των Κλασικών Χρόνων » και θα διατεθεί ο τόμος σε κάθε συλλογικό φορέα.

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, στις 11.00, στο αμφιθέατρο του Υπ. Πολιτισμού ( Μπουμπουλίνας 22-Αθήνα ) θα γίνει η παρουσίαση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων του εορτασμού των επετείων στα Μ.Μ.Ε.

Οι εκδόσεις Γ. και Α. Φιλιππότη εξέδωσαν το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΝΟΥ-2020-ΧΡΟΝΟΣ Α΄, αφιερωμένο στον Στρατή Φιλιππότη, που, πριν, από ένα χρόνο έφυγε από κοντά μας. Τη νέα εκδοτική προσπάθεια οφείλουμε όλοι οι Τηνιακοί να στηρίξουμε τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη σπουδαία προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό της Τήνου.

Τήνος, 13 Ιανουαρίου 2020, Εμμανουήλ Σώχος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Δήμου Τήνου.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter