Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Πότε και πώς θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση από τις αρχές Ιουνίου του τουρισμού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ανοίξει την 1η Ιουνίου τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σταδιακά στις επόμενες πόλεις.

Τα εποχικής λειτουργίας προβλέπεται να ανοίξουν στις αρχές Ιουλίου σε άμεση συνάρτηση με το άνοιγμα τόσο των προορισμών πηγής άντλησης τουριστών όσο και των πτήσεων των αεροπορικών εταιριών. Κατά πληροφορίες η βρετανική αγορά δεν πρόκειται να ανοίξει για τη χώρας μας πριν από τις αρχές Αυγούστου.

Την ίδια ώρα που μελετώνται τα πρωτόκολλα υγείας λειτουργίας των ξενοδοχείων, τα οποία θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο 10ήμερο -που θα πρέπει να εφαρμοστούν εν όψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν-, η θέσπιση ενιαίων κανόνων για την επανεκκίνηση των εναέριων, των θαλάσσιων και των οδικών μεταφορών που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των ταξιδιωτών εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και η χάραξη μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής, αντί διακρατικών συμφωνιών, για την αναθέρμανση της ζήτησης και την ολική επαναφορά του τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της τοποθέτησης του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στο πλαίσιο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο υπουργός Τουρισμού έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία κοινών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των αεροδρομίων, των ξενοδοχείων, των μέσων μαζικής μεταφοράς, των χώρων εστίασης κ.λπ., ενώ πρότεινε και την υιοθέτηση ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο για βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης, με αιχμή τα vouchers για τις αεροπορικές αποζημιώσεις, την υποστήριξη εργασίας και την ενίσχυση ζήτησης, όσο και για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης μέσω ενός νέου ΕΣΠΑ για τον τουρισμό.

Ακολούθως, ο κ. Θεοχάρης ανέδειξε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης για τον τουρισμό, έτσι ώστε να μπει άμεσα σε τροχιά επανεκκίνησης ένας από τους βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η στρατηγική

Τη στρατηγική που θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη της τουριστικής σεζόν, μόλις το επιτρέψουν οι ειδικοί, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλούς ταξιδιωτικού προορισμού, σχεδιάζει το υπουργείο Τουρισμού. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει συσταθεί από το αρμόδιο υπουργείο μία ομάδα εργασίας, στην οποία συμμετέχει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αλλά και παράγοντες της αγοράς, και η οποία εξετάζει όλες τις παραμέτρους που θα καθορίσουν εν πολλοίς την επανεκκίνηση του τουρισμού, με την υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα να φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα, καθιστώντας τη χώρα μας πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες που αναζητούν έναν ασφαλή προορισμό.

 Επαφές με tour operators

Με δεδομένο ότι από τις αρχές Ιουνίου θα δοθεί σταδιακά η δυνατότητα επαναλειτουργίας για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, έτσι ώστε στα τέλη Ιουνίου να ακολουθήσουν τα εποχικής λειτουργίας καταλύματα, ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί συνεχείς τηλεδιασκέψεις με τους επικεφαλής των πιο ισχυρών tour operators που δραστηριοποιούνται στη Γηραιά Ηπειρο.

Σημαντικός πάντως κρίνεται για φέτος και ο ρόλος που θα κληθεί να παίξει ο εσωτερικός τουρισμός, ο οποίος αν και σήμερα αντιπροσωπεύει κάτι λιγότερο από το 10% των συνολικών ταξιδιωτικών εισπράξεων και αφίξεων, μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στη διατήρηση της βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή πάντως και με στόχο την τόνωση της εγχώριας αγοράς, το υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται τη χορήγηση ενός voucher, ενδεχομένως με εισοδηματικά κριτήρια, που θα αντιστοιχεί σε ένα χρηματικό αντίτιμο το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν Ελληνες πολίτες για να χρηματοδοτήσουν μέρος των διακοπών τους. Πρόταση για τη χορήγηση vouchers σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες έχει καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος εντός της Ενωσης.

ελέυθερος τύπος

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img