Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Πρόεδρος Κοινότητας Στενής – Θλιβερή διαπίστωση στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Στενής Τήνου

Μια θλιβερή διαπίστωση κάναμε σήμερα το μεσημερι, όταν περάσαμε από το πρώην Δημοτικό σχολείο της Στενής. Πλην της αίθουσας που στεγάζει την Κοινότητα Στενής, η κεντρική πόρτα του υπόλοιπου κτηρίου από το προαυλιο ήταν διάπλατα ανοιχτη και όλες οι εσωτερικές πόρτες ξεκλειδωτες ακόμα και του ιατρείου, καθιστώντας εύκολη πρόσβαση για οποιονδήποτε ήθελε να μπει στο κτήριο. Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό.Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι βρισκόταν σπασμένη στο προαύλιο η Θεατρική σκηνή του του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Στενής. Όταν ρωτήσαμε για αυτή την κατάσταση μάθαμε ότι είχε έρθει συνεργείο του Δήμου για να αναλάβει τις παραπάνω εργασίες στα πλαίσια της παραχώρησης αίθουσας του σχολείου για τη στέγαση επιχείρησης (για την οποία είχαμε εκφέρει διαφωνία ως Κοινοτικό Συμβούλιο για το είδος και το κόστος της παραχώρησης).

Όι υπάλληλοι του Δήμου δηλαδή, προφανώς με άνωθεν εντολές, μεταχειρίστηκαν ένα κειμήλιο σαν να ήταν σκουπίδια.

Η σκηνή, στη μεγάλη αίθουσα του σχολείου μας, που στέγασε παραπάνω από 60 χρόνια τις εκδηλώσεις του πρώην Δημοτικού ξηλώθηκε και κομματιάστηκε χωρίς λόγο παρότι τα υλικά που την αποτελούσαν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Όσοι στο χωριό έχουν ωραίες αναμνήσεις από το χώρο αυτό δυστυχώς θα μείνουν με αυτες.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον σεβασμό, από το φορέα που έχει κληθεί να φυλάξει τη Δημοτική περιουσία, να διασώσει και να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Θα περιμέναμε μία συνεννόηση μαζί μας και με τους ανθρώπους του χωριού ώστε η σκηνή αυτή να βρει τη θέση της ίσως σε άλλο χώρο και να προστατευτεί. Υπήρχαν λύσεις!!!

Γι αυτό το λόγο αύριο Παρασκευή 31-03-2023 στις 20.30 θα προσκαλέσω σε έκτακτη ανοικτή συνεδρίαση στο Κοινοτικό Συμβούλιο, για ενημέρωση και επόμενες ενέργειες επί του παραπάνω θέματος.

Δεν επιθυμούμε ούτε καταλογισμό ευθυνών, ούτε να δείξουμε με το δάχτυλο ενόχους, δεν είναι αυτός ο στόχος μας, ποτέ δεν ήταν. Εχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες για συνεννόηση και δυστυχώς το μόνο που συναντήσαμε ήταν απαξίωση. Το μόνο που ζητάμε εδώ και μία τετραετία είναι να μας υπολογίζουν ως θεσμό και ως εκπροσώπους των κατοίκων της Κοινότητας, τη φωνή των οποίων προσπαθούμε μάταια πολλές φορές να μεταφέρουμε στην πολύ …μακρινή πρωτεύουσα της Τήνου!!!!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -