Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Προεόρτια της Κοιμήσεως και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μεγαλόχαρη Τήνου

Οι προσκληθέντες Αρχιερείς οι οποίοι αφίχθησαν από χθες συνιερούργησαν στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών κ. Γεωργίου με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, Πολυανής κ. Βαρθολομαίου και Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος με θεολογικό λόγο, ρεαλιστικό και με απόλυτη προσέγγιση προς τις καρδιές των ανθρώπων, αναφερθείς και στην Ευαγγελική περικοπή περί της πίστεως και της δυνάμεως της προσευχής και των αποτελεσμάτων της στη ζωή του ανθρώπου, καθώς και στην παράδοση της ζωής μας από τον Κύριο προς την Μητέρα Του ως παρακαταθήκη, κατά την ώρα της σταυρικής θυσίας, ώστε όλοι να την αποκαλούμε ωσαύτως Μητέρα μας και Εκείνη να μας αποκαλεί παιδιά Της.

Στο τέλος το Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο αναμνησθείς των νεανικών των χρόνων ως ιεροσπουδαστού του εκκλησιαστικού λυκείου της Τήνου και πως από μικρό παιδί, ως καταγόμενος από τη Νάξο, πάντοτε έστρεφε με ευλάβεια τη σκέψη του και τη ματιά του στο Ιερό Ίδρυμα της Παναγίας και στο ιερό Εικόνισμα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και όλους .

Συμμετείχαν ο ενδοξώτατος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Αλεξανδράκης, ο Διοικητής της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -