Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Προγραμματισμός 8ου τόμου «Τηνιακά»

 Η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών ανακοινώνει τον προγραμματισμό έκδοσης του 8ου Τόμου της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης «ΤHΝΙΑΚΑ».

Οι συλλογικοί τόμοι των «ΤΗΝΙΑΚΩΝ» εκδίδονται από το 1996, ως εργαλείο υλοποίησης των καταστατικών σκοπών της ΕΤΗΜΕΛ και περιέχουν επιστημονικές εργασίες με αντικείμενο την έρευνα, μελέτη και προβολή του φυσικού, κοινωνικού, τεχνο-οικονομικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος της Τήνου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν εργασίες για δημοσίευση στα «ΤΗΝΙΑΚΑ 8», ακολουθώντας τις εξής οδηγίες:

  • Αναμένονται πρωτότυπες και μη δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες τηνιακού ενδιαφέροντος, προερχόμενες από οιονδήποτε επιστημονικό κλάδο, όπως ενδεικτικά  εργασίες ιστορικού, λαογραφικού, αρχαιολογικού, εθνολογικού, μουσικολογικού, αρχιτεκτονικού, φυσιογνωστικού, περιβαλλοντολογικού ή γλωσσολογικού ενδιαφέροντος, που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την Τήνο.
  • Όλες οι εργασίες πρέπει να προκύπτουν από επιτόπια, αρχειακή ή βιβλιογραφική ή άλλου είδους επιστημονική έρευνα.
  • Γλώσσα: ελληνική ή αγγλική γλώσσα ή αδημοσίευτες ελληνικές μεταφράσεις δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών σε άλλη γλώσσα (ο/η υποβάλλων-ουσα δηλώνει ότι είναι κάτοχος όλων των απαραίτητων δικαιωμάτων).
  • Ενδεικτικό εύρος λέξεων: από 3.000 έως 20.000, συμπεριλαμβανομένων των υποσημειώσεων.
  • Σχέδια ή φωτογραφίες θα πρέπει να παραδίδονται σε καλή ποιότητα, μαζί με λεζάντες (σημείωση: η έκδοση είναι ασπρόμαυρη).
  • Oι εργασίες συνοδεύονται από αναφορά ιδιότητας/τίτλου συγγραφέα/-έων τους.

Kαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τις εργασίες τους στη διεύθυνση: etairia.tin.meleton@gmail.com μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023.

Όλες οι υποβληθείσες εργασίες θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Επιτροπή του Τόμου, η οποία αποτελείται από τους:

Αλέκο Φλωράκη, Δρ. Εθνολόγο-Λαογράφο

π. Μάρκο Φώσκολο, Θεολόγο, ιστορικό ερευνητή, αρχειοφύλακα Αρχείου Καθολικών Τήνου

Βασίλη Κολάρο, Δρ. Ιστορικό

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις συμβολές σας, οι οποίες θα προσφέρουν νέες ψηφίδες επιστημονικής γνώσης σε σχέση με την Τήνο και θα συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της Τηνιακής Βιβλιογραφίας.

Για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην ως άνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στο τηλ. 2103617998.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΤΗΜΕΛ

Ο Πρόεδρος

Δρ. Θεόδωρος Χίου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -