Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Προκήρυξη έργου “Νέων ΑΣΑ Δήμου Τήνου – Μεταβατική Περίοδος”

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του έργου των νέων ΑΣΑ, για τη μεταβατική περίοδο έως και την ολοκλήρωση των υποδομών υγειονομικής ταφής.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο χρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους και αφορά στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα για νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, για τα οποία το συνολικό ύψος των χρημάτων που διατίθενται στα νησιά είναι 180 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν όλους τους τομείς, τουρισμό, ύδρευση, αποχέτευση, απορρίμματα, εκπαίδευση κ.α.

Το εν λόγω έργο του Δήμου Τήνου εγκρίθηκε με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 1.124.089,76 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Με την προτεινόμενη επεξεργασία των νέων σύμμεικτων απορριμμάτων προβλέπεται :

α) να γίνει διαχωρισμός του βιοαποδομήσιμου και μετατροπή του σε εδαφοβελτιωτικό,
β) να γίνει ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών
γ) δεματοποίηση του υπολείμματος που εκτιμάται σε 30% περίπου της αρχικής ποσότητας ΑΣΑ,
δ) προσωρινή αποθήκευση των δεμάτων στο χώρο και μεταφορά στο νέο ΧΥΤΥ Τήνου.

Το έργο αφορά στην παροχή υπηρεσίας επεξεργασίας νέων ΑΣΑ, για περίπου 3 έτη, έως ότου ολοκληρωθούν οι σχετικές υποδομές Υγειονομικής Ταφής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -