Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Πρόσκληση προς την Τοπική Εκκλησια της Τήνου

Καλούμε όλα τα μέλη της Καθολικής Εκκλησίας της Τήνου στη ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ που θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στις 8 μ.μ. ως τις 10 μ.μ. με θέμα: «Προς μία Εκκλησία Συνοδική: Κοινωνία, Συμμετοχή, Αποστολή».

«Κατά το έτος 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη η Σύνοδος των Επισκόπων. Είναι ένας θεσμός που ιδρύθηκε το 1965, και συγκεντρώνει κάθε 3 περίπου χρόνια τους Επισκόπους-προέδρους της Καθολικής Ιεραρχίας όλων των χωρών του κόσμου. Σ’ αυτές τις Συνόδους συμμετέχουν 200 περίπου Επίσκοποι από όλο τον κόσμο και 50 περίπου άλλοι προσκαλεσμένοι. Η Σύνοδος του 2023 θα έχει ως θέμα: «Προς μια Εκκλησία συνοδική: κοινωνία, συμμετοχή και αποστολή».

Τη φορά αυτή ο Πάπας Φραγκίσκος θέλησε να κινητοποιήσει, πριν από τη Σύνοδο των Επισκόπων, όλη την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο, από τη βάση. Θέλησε να δώσουμε φωνή σε όλα τα μέλη της Εκκλησίας, σε όλους τους βαπτισμένους να πουν τη σκέψη τους. Αυτό το λέμε «διαβούλευση».

Και στην Ελλάδα επίσης, αρχίσαμε τον Οκτώβριο 2021 με μια ιεροτελεστία-προσευχή σε όλες τις Επισκοπές. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στη διαβούλευση: να συναντηθούμε ανά ενορία, οργάνωση ή άλλη κοινότητα, να προσευχηθούμε και να ζητήσουμε από το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει για να βρούμε και να πούμε αυτό που το Άγιο Πνεύμα θέλει να πει στην Εκκλησία κατά την τρίτη χιλιετία, να σκιαγραφήσουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πορεύεται στο εξής η Εκκλησία του Χριστού. Ο καθένας μπορεί και καλείται να πει τη σκέψη του».

Η συμβολή σας είναι πάρα πολύ σημαντική. Σας περιμένουμε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -