Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Προσκυνηματική επίσκεψη αντιπροσωπείας Αγίου Όρους στην Τήνο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β΄ υπεδέχθη τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Οσιολογιώτατο Μοναχό Χριστοφόρο και τους συνοδεύοντας αυτόν Πατέρες ως και τον Πολιτικό Διοικητή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο στο Ιερό νησί της Τήνου.

Στα πρόπυλα του Πανίερου Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας έγινε υποδοχή με εκκλησιαστική τάξη και εν συνεχεία τελέσθηκε δοξολογική δέησις στον Ιερό Ναό από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο ο οποίος με λόγους εγκαρδίους καλωσόρισε τους Πατέρες και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο Ιερό νησί της Παναγίας την οποία θεώρησε ιδιαίτερη ευλογία, όπως επίσης και ανεφέρθη στα δύο Θεομητορικά Παλλάδια το Άγιο Όρος και το Ιερό νησί της Τήνου τα οποία σήμερα εν τω προσώπω τους συναντώνται και συνδοξολογείται από κοινού το όνομα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εν συνέχεια, ετίμησε την Ιερά Επιστασία με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον σταυρό δηλονότι της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω ασκητικώς διαλαμψάσης και εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής προσέφερε αντίγραφο της Αγίας Εικόνος του Ευαγγελισμού.

Τέλος, με λόγους ευχαριστιών αντιφώνησε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους και εν συνεχεία παρετέθη παραδοσιακή δοχή στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας.

Την όλη επιμέλεια της υποδοχής και της φροντίδος της Ιεράς αυτής αποδημίας, τα μέλη της οποίας άμα τη άφιξη τους επισκέφθησαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου όπου προσκύνησαν το κελί της Οσίας Πελαγίας και εφιλοξενήθησαν από την Ηγουμένη Μοναχή Ιουλιανή και τις Αδελφές της Ιεράς Μονής, είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -