Πρόταση για την επισκευή παραδοσιακής πηγής (πηγαδιού – πλύστρας) στον Κτικάδο Τήνου

Στις 26 Απριλίου συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, το Συμβούλιο της Κοινότητας Κτικάδου του Δήμου Τήνου. Η Πρόεδρος Ιωσηφίνα Βιδάλη ύστερα από την διαπίστωση απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε το κατωτέρω εντός ημερήσιας διάταξης θέμα. Διαμόρφωση αιτήματος για την επισκευή παραδοσιακής πηγής (πηγαδιού – πλύστρας) οικισμού Κτικάδου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Εισηγούμενη η Πρόεδρος το ανωτέρω θέμα παρουσίασε σε πρόγραμμα Power Point φωτογραφίες με την κατάσταση της παραδοσιακής πηγής του οικισμού Κτικάδου. Ανέφερε ότι η επικινδυνότητα του κτιρίου και η κακή εμφάνισή του είχαν επισημανθεί προς τον Δήμο Τήνου από το 2019 και ότι είχε λάβει διαβεβαίωση από τον Οκτώβριο του 2019 ότι τον Δεκέμβριο του 2019 θα επισκευαστεί και μάλιστα ότι είχαν ληφθεί τρεις προσφορές για την επισκευή του.

Επίσης ότι βρισκόμαστε στον Απρίλιο του 2021, έχει στείλει αιτήματα και βίντεο και ακόμη βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, γεγονός απαράδεκτο μιας και σε λίγο ξεκινά η τουριστική σεζόν. Για το θέμα πρότεινε να αποσταλεί σχετικό αίτημα προς τον Δήμο Τήνου, το οποίο θα συνοδεύεται από την παρουσίαση σε Power Point και να ζητηθεί έγγραφη απάντηση για το ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος και ποιος θα πάρει την ευθύνη που θα καταστραφεί ένας μοναδικός παραδοσιακός χώρος που υφίσταται στον οικισμό Κτικάδο.

1 Ολοκληρώνοντας η πρόεδρος την εισήγησή της κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και το Συμβούλιο της Κοινότητας αποφάσισε ομόφωνα:

✔ την αποστολή αιτήματος προς τον Δήμο Τήνου για την επισκευή της παραδοσιακής πηγής (πηγαδιού – πλύστρας) του οικισμού Κτικάδου, το οποίο θα συνοδεύεται από την παρουσίαση σε Power Point, ώστε να λάβουν γνώση ο Δήμαρχος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος και να επιληφθούν σχετικά. Επίσης να ζητηθεί από τον Δήμο να απαντηθεί εγγράφως προς το Συμβούλιο της Κοινότητας ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος και ποιος θα πάρει την ευθύνη εάν καταστραφεί ένας μοναδικός παραδοσιακός χώρος που υφίσταται στον οικισμό ”Κτικάδος”.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter