Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση Συνεργασίας Συλλόγου Μηχανικών Τήνου προς Δήμο Τήνου με θέμα “Χαρακτηρισμός Οδικού Δικτύου Τήνου”|Επίλυση ενός σοβαρού τεχνικού θέματος

Προς
κ. Πέτρο Μαρκουίζο,
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τήνου
ΥΠΟΨΗ Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τήνου

Θέμα : Αναγνώριση και Χαρακτηρισμός των Βασικών οδικών αρτηριών της Νήσου Τήνου

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, ξεκινώντας την προσπάθεια οργάνωσης των υποθέσεων που αφορούν στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα τεχνικά θέματα και έργα στο νησί μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Τήνου, καλεί τη Δημοτική αρχή να συμμετέχει στην προσπάθεια Αναγνώρισης και Χαρακτηρισμού των Βασικών οδικών αρτηριών του νησιού μας που δεν αναφέρονται σήμερα σε ΦΕΚ δηλαδή δεν είναι χαρακτηρισμένες.

Επισημαίνουμε ότι στόχος μας είναι να βοηθήσουμε ενεργά προς τη διευθέτηση του θέματος αυτού. Ενός θέματος σοβαρού που δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση, γιατί συνεχίζουμε να επιβαρυνόμαστε φορολογικά, κινδυνεύει η αξία των αγροτεμαχίων των κατοίκων του νησιού μας, επιβαρύνεται γενικά η ανάπτυξη καθώς και η υγεία όλων μας,
αφού δεν επιτρέπονται όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, επισκευαστικές εργασίες σε οδούς που χρησιμοποιεί το σύνολο των κατοίκων συνεχώς, όπως για παράδειγμα κοντινές στην πόλη, όπως ο παραλιακός δρόμος του Αγίου Φωκά αλλά και των Κιονίων.

Για τον σκοπό αυτό, παρακαλούμε να μας δώσετε πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων που υπάρχουν στο αρχείο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου και συλλέχθηκαν έως το 2017. Κάποιοι από εμάς έχουμε συμμετάσχει στη σχετική προσπάθεια κατά την οποία βρέθηκαν πληροφορίες για όλες τις οδικές αρτηρίες και δρόμους που έχουν εκτελεστεί με επίσημες δημοπρασίες, οι περισσότερες από την Νομαρχία Κυκλάδων ή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κάποιες από το Δήμο Τήνου. Είναι σημαντικό λοιπόν για να οργανωθεί ορθά, από την αρχή, η προσπάθεια να λάβουμε γνώση του συνόλου της αλληλογραφίας των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Τήνου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου.

Αντιλαμβανόμαστε το φόρτο των τεχνικών υπηρεσιών, άλλωστε ενημερωνόμαστε γι αυτόν κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες, και θέλουμε να συνδράμουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας στη διευθέτηση αυτού του τόσο σημαντικού θέματος που προβληματίζει τόσο τους μηχανικούς όσο και τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνηση χρειαστείτε.

Τήνος, 03-11-2020

Με εκτίμηση
Για το Σύλλογο Μηχανικών Τήνου

Η Πρόεδρος | Ο Γραμματέας
Αναστασία Ψάλτη | Μιχάλης Καρδαμίτσης
Διπ. Πολιτικός Μηχανικός | Διπλ . Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ο καιρός

Tinos
overcast clouds
5 ° C
5.6 °
4.4 °
52 %
5.1kmh
100 %
Κυ
7 °
Δε
8 °
Τρ
9 °
Τε
13 °
Πε
15 °