Ψήφισμα Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου, με την παρούσα απόφαση του ΔΣ του, στέκεται αλληλέγγυος με τους συμπατριώτες μας που αγωνίζονται για την μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί μας προσπαθώντας να διασώσουν τη φυσιογνωμία του και το φυσικό του περιβάλλον.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο αγώνας των συμπατριωτών μας Τηνιακών, με την συνεπικουρία των φορέων , των συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι προσπάθειές τους για τη διαφύλαξη του χαρακτήρα του νησιού μας έχουν επιφέρει διώξεις εναντίον τους, οι οποίες κλιμακώνονται.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα στην Τήνο έχουν συμβεί τα εξής:

• Κλήσεις για καταθέσεις στο Λιμεναρχείο, σε όσους βρέθηκαν στο λιμάνι της Τήνου στις 18 και στις 19 Δεκεμβρίου 2019
• Επανειλημμένες απαγορεύσεις κυκλοφορίας στο κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού, (εκτός περιόδων lockdown), για την διευκόλυνση της εταιρείας
• κράτηση εννέα πολιτών για πάνω από δέκα ώρες στις 20 Μαΐου 2020
• Αγωγή της εταιρείας σε εκατό κατοίκους, με την οποία τους ζητά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ
• Μηνύσεις από την εταιρεία αλλά και αυτεπάγγελτες διαδικασίες που οδηγούν σε δικογραφίες που φτάνουν στον εισαγγελέα
• Κλήσεις εβδομήντα ενός ανθρώπων σε απολογία, για μια ειρηνική διαμαρτυρία στις 11 Φεβρουαρίου 2020
• Πρόστιμα για παράνομη μετακίνηση από το Λιμεναρχείο Τήνου και το ΑΤ Τήνου λόγω μιας νόμιμης διαμαρτυρίας μέσα στην Χώρα της Τήνου, χωρίς επιτόπιο έλεγχο, με επίδοση μετά από μέρες, στα σπίτια ή και στους χώρους εργασίας των ανθρώπων, ακόμη και σε κάποιους που δεν βρέθηκαν ποτέ στην διαμαρτυρία.

Την 1η Μαρτίου 2021 μάλιστα είχε οριστεί ως η πρώτη δικάσιμος για τριάντα έξι συμπατριώτες μας, οι οποίοι κλήθηκαν να δικαστούν στο Πρωτοδικείο Σύρου για ως υπαίτιοι “παράνομης βίας από κοινού” και “απείθειας από κοινού” αδικήματα τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία διέπραξαν την 20η Μαΐου 2020. Ελέω βέβαια κορωνοιού, η δίκη αυτή προς το παρόν δεν έγινε… Είναι αδιανόητο να δικάζονται οι συντοπίτες μας που προσπαθούν να προστατεύσουν τον τόπο μας. Σίγουρα είναι αθώοι και τους πρέπει τιμή.

Με αίσθημα ευθύνης προς την τηνιακή κοινωνία, προς τον τόπο μας, προς τις γενιές που θα ακολουθήσουν και με πολύ σεβασμό απέναντι σ΄ όσους μας προηγήθηκαν και έφτιαξαν και διαφύλαξαν την Τήνο που ζούμε και αγαπάμε, το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου αποφάσισε τα εξής :

• Στηρίζει όλους όσους διώκονται αναίτια για την συμμετοχή τους σε αυτόν τον αγώνα
• Ζητά την άμεση απαλλαγή τους και την άμεση παύση όλων των διώξεων
• Ζητά από την Κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους την φωνή της Τήνου και να ενστερνιστεί την βούληση της Τηνιακής κοινωνίας που επιθυμεί ήπια ανάπτυξη και διατήρηση του απαράμιλλου τοπίου του νησιού μας
• Ζητά την άμεση υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ( 154/219 από 26/11/2019) «περί αναστολής αδειοδοτήσεων και εργασιών εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ μέχρι να υπάρξει ειδικό χωροταξικό σχέδιο με την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών»

ΤΟ Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου Κυκλάδων

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter