Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Νέο ψήφισμα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις ανεμογεννήτριες

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ομόφωνου ψηφίσματος στη σημερινή της Συνεδρίαση

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τα γεγονότα που συνέβησαν στην Τήνο στις 20/5/2020, την παρουσία Αστυνομικής Δύναμης και τη χρήση βίας για την καταστολή ειρηνικών κινητοποιήσεων των κατοίκων.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στους διωκόμενους κατοίκους του νησιού.

Επαναλαμβάνουμε ότι ΖΗΤΑΜΕ την αναστολή οποιασδήποτε αδειοδότησης και εργασιών αναφορικά με τα Αιολικά Πάρκα, μέχρι να γίνει ένα ειδικό χωροταξικό σχέδιο, προκειμένου να υπάρχει μια δίκαιη, εύλογη και αποδεκτή, μετά από διαβούλευση, χωροθέτησή τους σε εθνικό επίπεδο.

Επικουρικά ΖΗΤΑΜΕ να προστεθεί στη διαδικασία αδειοδότησης αιολικών πάρκων, στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η δεσμευτική έγκριση των κατά τόπους αρμοδίων Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής.

Εξουσιοδοτούμε την Οικονομική Επιτροπή, στην επόμενη συνεδρίασή της, να αναθέσει σε δικηγόρο να ασκήσει Αίτηση Ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ κατά της εκδοθείσας στις 25.5.2020 Τροποποιητικής Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τα Αιολικά Πάρκα του Ομίλου Κοπελούζου στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων (Άνδρο, Πάρο, Τήνο, Νάξο) καθώς και να αποφασιστεί, αν απαιτείται η συνέχιση ή όχι της ασκηθείσας Αίτησης Ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ κατά της προηγούμενης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Επίσης εξουσιοδοτούμε την Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει την εκπροσώπησή μας ενώπιον του ΣτΕ στις 3/6/2020 κατά την εκδίκαση της Αίτηση Ακύρωσης κατά της αρχικής Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τα Αιολικά Πάρκα του Ομίλου Κοπελούζου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την ασφάλεια των συναλλαγών και επενδύσεων, που ειδικά για το Νότιο Αιγαίο είναι ανέφικτη από τη μη χωροθέτηση των αιολικών πάρκων, καθώς και την απλούστευση αδειοδότησης επενδύσεων που να περιλαμβάνει όμως και άλλες επενδύσεις και όχι μόνο την απλούστευση αδειοδότησης των αιολικών πάρκων.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -