Ψήφισμα Συμβουλίου Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών πόλεως Τήνου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών πόλεως Τήνου, εκτάκτως συνελθών υπό την Προεδρίαν του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τουφεκλή Εφημερίου του ως άνω Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, σήμερον Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, μετά την προς Κύριον εκδημία του π. Αντωνίου Μ. Απέργη, ψηφίζει ομοφώνως:

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -
 1. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες του Ιερού Ναού κατά την τέλεση της εξοδίου
  Ακολουθίας.
 2. Να εκφραστούν οι συλλυπητήριες ευχές στη σύζυγο και στους οικογενείς του
  εκλιπόντος.
 3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
  Ο μεταστάς, γόνος της ιερατικής οικογένειας του αειμνήστου Πρεσβυτέρου Ματθαίου Απέργη, εγεννήθη στον Φαλατάδο, την 15η Δεκεμβρίου 1933. Εχειροτονήθη Διάκονος την 25η Απριλίου 1959 στό Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Σύρου υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου και από το 1959 έως το 1968 υπηρέτησε ως Ιεροδιάκονος στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.
  Πρεσβύτερος εχειροτονήθη την 23η Μαρτίου 1968 στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α ́, από τον οποίο έλαβε και το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου το 1974 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τήνου, στον οποίον από την 1η Απριλίου 1968 έως και την συνταξιοδότησή του το 2010 διηκόνησε, ανεκαίνισε, εξωράισε και με πολύτιμα ιερά σκεύη κατεκόσμησε. Ας βρίσκεται αιώνια στη μνήμη του Θεού!

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Πρωτοπρ. Γεώργιος Τουφεκλής

Τα μέλη
Ευάγγελος Σιώτος
Φώτιος Βιδάλης
Ιωάννης Πλυτάς
Νικόλαος Σανταμούρης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter