Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου για τους Δασικούς Χάρτες

spot_img
spot_img

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες & διαφύλαξη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων του νησιού (Συμπόρευση με τις αποφάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Μειοψήφησε η επικεφαλής της ελάσσονος μειοφηφίας κα Άννα Μαραβέλια.

Ο Δήμος Τήνου συντάσσεται με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ζητάει:

Α) Να ανακληθεί η ανάρτηση και η θεώρηση των δασικών χαρτών της Τήνου

Β) Να ανακληθεί και να μην εφαρμοστεί το με αριθμ. 27639/2018 έγγραφο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Γ) Να καταργηθεί ή να αναμορφωθεί η διάταξη της παραγρ. 1 του άρθρου 5 του Π.Δ. 32/2016, ώστε είτε να επανισχύσει είτε να εναρμονιστεί με τη προηγούμενη διάταξη του άρθρου 3 του Ν. 998/1979 όσον αφορά τις χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Δ) Να αποσαφηνιστεί σύμφωνα με τις αρχές της ασφάλειας του δικαίου, ότι οι Κυκλάδες ανήκουν στις περιοχές των εξαιρέσεων του τεκμηρίου της κυριότητας του δημοσίου στα δάση και τις δασικές εκτάσεις

Ε) Να νομοθετηθεί ότι στις περιοχές των εξαιρέσεων από το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου στα δάση και τις δασικές εκτάσεις, του δεύτερου εδαφίου του άρθρου 62 του Ν.998/1979, η μεταγραφή ή καταχώριση συμβολαιογραφικών πράξεων με αντικείμενο ακίνητα που έχουν εν όλω ή εν μέρει τον χαρακτήρα έκτασης των παραγράφων 5α) ή 5β) του άρθρου 3 του παραπάνω νόμου, στα οικεία βιβλία μεταγραφών του αρμόδιου Υποθηκοφυλακείου ή στα οικεία φύλλα του αρμόδιου γραφείου Κτηματογράφησης ή Κτηματολογικού Γραφείου, δεν κωλύεται ακόμη και αν δεν προσκομίζεται διοικητική πράξη ή τελεσίδικη δικαστική απόφαση, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ακίνητο ή το τμήμα του με τον παραπάνω χαρακτήρα ανήκει σε ιδιώτη και όχι στο Δημόσιο.

ΣΤ) Ζητάμε τη στήριξη στη νομοθετική παρέμβαση και των 4 τοπικών βουλευτών του Νομού μας, ώστε να διορθωθεί άμεσα η αδικία, που δημιούργησαν για τους Τηνιακούς και τους Κυκλαδίτες οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες.

Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στους Βουλευτές των Κυκλάδων, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ και ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ο καιρός

Tinos
broken clouds
19.7 ° C
20 °
19 °
63 %
2.1kmh
75 %
Κυ
19 °
Δε
18 °
Τρ
16 °
Τε
17 °
Πε
17 °
spot_img
spot_imgspot_img