Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Rosa Das Rosas | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία της Τήνου

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της σύνδεσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την περιφέρεια, οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της ΕΛΣ ξεκίνησαν μια συνεργασία με τον Δήμο Τήνου εγκαινιάζοντας ένα νέο καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό πρόγραμμα, το “Rosa Das Rosas”.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν στους μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσκαλώντας τους σε μια συναρπαστική περιπλάνηση στη μεσαιωνική και την παραδοσιακή μουσική. Μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές- αναπτύχθηκαν οι φωνητικές, ρυθμικές και γλωσσικές τους δεξιότητες, εκπαιδεύτηκαν στο ομαδικό τραγούδι και έμαθαν να παράγουν μουσική χρησιμοποιώντας το σώμα τους ως κρουστό (body percussion). Οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν τη σειρά των εργαστηρίων με την παρουσίαση της δικής τους μουσικής παράστασης.

Λίγο πριν η μεσαιωνική μουσική συναντήσει την ελληνική παράδοση, το Rosa Das Rosas και ο αναγνωρισμένος Γερμανός μπάσος-κοντρατενόρος και πολυοργανίστας, Tobias Schlierf , παρασέρνουν τους μαθητές πίσω στον χρόνο μέσα από τη γνωριμία τους με τα εντυπωσιακά μουσικά όργανα της εποχής του Μεσαίωνα.

📍Σχεδιασμός – υλοποίηση: Ζωή Δημοπούλου(μουσικοπαιδαγωγός), Κατερίνα Νταμάνη(μουσικοπαιδαγωγός), Ειρήνη Μπιλίνη- Μωραΐτη(μουσικοπαιδαγωγός), Αλίκη Σιούστη (μουσικοπαιδαγωγός)
📍Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Tobias Schlierf

2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -