Επιστολή κ. Σάκη Τρίκη προς τους Υπεύθυνους της Τήνου

κ.κ. υπεύθυνοι της Τηνου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Βλέπουμε συνέχεια αναρτήσεις για το φυσικό κάλλος του νησιού μας, της Τήνου μας, με τις πλαγιές και τα ακρογιάλια της και τα έργα που έφτιαξαν με τα χέρια τους οι αλησμόνητοι πρόγονοι μας.

Η ομορφιά του νησιού, τα προϊόντα της φύσης του και η κληρονομιά των μαστόρων προγόνων μας τράβηξε όμορφους και δραστήριους ανθρώπους που ήρθαν, γνώρισαν και αγάπησαν το νησί και το έκαναν μέρος της ζωής τους. Δάσκαλοι και νέοι μαρμαρογλύπτες, εικαστικοί ζωγράφοι συνεχίζουν την παράδοση του Χαλεπά, του Φιλιππότη, του Σώζου, του Λύτρα, του Γύζη και του Βιτάλη, του Γαΐτη και του Λαμέρα, ενώ σύγχρονοι παραγωγοί προϊόντων και μάγειροι παρουσιάζουν με το καλλίτερο τρόπο τα προϊόντα του τόπου μας και προσφέρουν κοινωνικά και πολιτιστικά στο νησί.

Με τέτοια πολιτιστική παράδοση, το νησί έχει ανάγκη από μια δραστήρια και αποτελεσματική διοίκηση. Όμως η διοίκηση κάνει πολύ λίγα πράγματα και έχει αφήσει πολλά στο έλεος του Θεού και της Μεγαλόχαρης. Ανάμεσα σε αυτά και τα Υστέρνια.

Ο πάρεδρος και οι κάτοικοι των Υστερνίων σας έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να καθαρίσετε την παραλία μας από τους τεράστιους κορμούς που έπεσαν στην Θεομηνία του Δεκεμβρίου, το χορτάριασμα, τις πέτρες στους δρόμους, τον δημοτικό φωτισμό που ανάβουν πιο λίγες από τις μισές λάμπες. Όμως όλο έρχεστε…. αλλά δεν έρχεστε…. Ελάτε να δείτε τη ΄πλατεία΄ που από τα χόρτα και τα κλαδιά, δεν μπορεί να περάσει άνθρωπος. Ελάτε στο χώρο των απορριμμάτων να δείτε το βουνό από τα μπάζα και τα αντικείμενα. Ελάτε μια βόλτα και βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Τα ίδια γίνονται και με την αποκομιδή των απορριμμάτων που αν δεν διαμαρτυρηθούμε, δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Η μόνη άψογη λειτουργία, είναι ο φωτισμός της παραλιακής οδού και της φορτωτήρας, που είναι αρμοδιότητα του λιμενικού ταμείου.

Είμαστε δημότες της Τήνου και πληρώνουμε δημοτικά τέλη, φόρους και είμαστε γνώστες των δικαιωμάτων μας. Σεβαστείτε πρώτα το νησί και μετά εμάς, όπως σεβόμαστε και εμείς το νησί. Δεν έχουμε έρθει στην Τήνο γιατί δεν είχαμε τι να κάνουμε. Ήρθαμε στην Τήνο και κάναμε αρκετά και μάλιστα κοινωνικά-πολιτιστικά και εν μέρει τουριστικά, για το σύνολο και όχι μόνο για τους εαυτούς μας.

Αν δεν έχετε προσωπικό, εξοπλισμό, ή κάποιες άλλες δυνατότητες, μπείτε λοιπόν στην θέση μας και με τη σειρά σας, διαμαρτυρηθείτε όπου χρειάζεται.

Συγχωρέσετε την αγανάκτησή μου αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Τελώ εν ειρήνη.

Σάκης Τρίκης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter