Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό Περιφερειακού δρόμου πόλεως Τήνου

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Το τελευταίο διάστημα δέχομαι συχνές ερωτήσεις για τον ηλεκτροφωτισμό του Περιφερειακού δρόμου της πόλης της Τήνου.

Θεωρώ λοιπόν υποχρέωσή μου να ενημερώσω για τις ενέργειες που έγιναν στο χρονικό διάστημα της μέχρι τώρα θητείας μου στο Επαρχείο της Τήνου.

Η πρώτη επέμβαση έγινε στο τμήμα από τη λεωφόρο Τήνου Τριποτάμου μέχρι την Παναγία. Το έργο αυτό υλοποιήθηκε ως κομμάτι ενός μεγαλύτερου έργου, αυτού της συντήρησης οδικού δικτύου νήσου Τήνου, καθώς ήθελε πολύ χρόνο για να υλοποιηθεί αυτόνομα. Το έργο περιλάμβανε ασφαλτοστρώσεις κλπ και ήταν συνολικού ποσού 603.475,61 ευρώ.

Στο κομμάτι αυτό του Περιφερειακού έγινε αντικατάσταση των δικτύων και φωτιστικών που δεν λειτουργούσαν και η επισκευή αυτή ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2020.

Στις 12/2/2021 υπεγράφη από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη η σύμβαση του έργου με τίτλο «Προμήθεια Φωτιστικών Σωμάτων για: Αντικατάσταση Φθαρμένων Φωτιστικών Σωμάτων στην Περιφερειακή Οδό Ν. Τήνου» με την εταιρεία «ΕΡΓΩΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ». ποσού 86.378,40 ευρώ.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελούσε η προμήθεια και πλήρης τοποθέτηση 81 φωτιστικών σωμάτων κρεμαστού τύπου ισχύος 55W τεχνολογίας LED, για την κάλυψη αναγκών φωτισμού της περιφερειακής οδού της πόλης της Τήνου. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου ήταν τέσσερις (4) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Στις 28/4/2021 και εν μέσω πανδημίας, ήρθαν στην Τήνο τα φωτιστικά του Περιφερειακού δρόμου της πόλης της Τήνου και παρά τις αντιξοότητες, αμέσως μετά το Πάσχα ολοκληρώθηκε η τοποθέτησή τους.

Η ελπίδα όλων ήταν ότι μετά την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, τα φώτα θα άναβαν, αν όχι όλο έστω το περισσότερο τμήμα των δυο άλλων τμημάτων, δηλαδή Αγία Παρασκευή – Λεωφόρος Τήνου Τριποτάμου και Παναγία – Λεωφόρος Σταυρού Κιονίων.

Στις 8/5/2021 πραγματοποιήθηκε, επίσκεψη-αυτοψία υπαλλήλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι στο τμήμα Παναγία – Λεωφόρος Σταυρού Κιονίων υπήρχαν εκτεταμένες φθορές στο δίκτυο εξαιτίας τρωκτικών καθώς επίσης και η καταστροφή – δολιοφθορά των δικτύων, στο τμήμα από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Λεωφόρο Τριποτάμου.

Συγκεκριμένα κάποιοι έκοψαν και αφαίρεσαν τα δίκτυα, με αποτέλεσμα το τμήμα αυτό να είναι όλο εκτός σύνδεσης.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη υπήρξε άμεση κινητοποίηση, με σκοπό την εκτέλεση αυτοτελούς έργου για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν. Συγκεκριμένα συντάχθηκε καινούργια μελέτη, βάση της οποίας το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της ΣΑΕΠ 567 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το ποσό των 170.000€, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με αριθμ. πρωτ. 99422/2612 στις 13/8/2021.

Το έργο θα περιλαμβάνει τόσο τα δίκτυα του Περιφερειακού δρόμου της χώρας Τήνου, καθώς και αντικατάσταση κάποιων φθαρμένων φωτιστικών και ιστών στον ίδιο δρόμο, όσο και την αντικατάσταση των φθαρμένων και σκουριασμένων ιστών και φωτιστικών, στο τμήμα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην περιοχή Άγιος Μάρκος – Τσαμπιά της κοινότητας Κτικάδου.

Στο προσεχές διάστημα και αφού υπήρξε η έγκριση της χρηματοδότηση του έργου θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για συνέχιση της διαδικασίας. Ευχόμαστε η ροή του έργου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και σύντομα να έχουμε το φωτισμό που αρμόζει στον περιφερειακό δρόμο της πρωτεύουσας του νησιού μας.

Η ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΑΣΠΡΟΥ

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img