Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Σχολείο Πύργου Τήνου – Παρουσίαση έργων επιστήμης της Αρχαίας Ελλάδας από τον κ. Τζαβελόπουλο Ηλία

Σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον κ. Τζαβελόπουλο Ηλία, ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Πύργου δύο από τα τρία μαρμάρινα έργα επιστήμης της Αρχαίας Ελλάδας που τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας στις 3 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβελόπουλος μας εξήγησε τον τρόπο υπολογισμού της ακτίνας της Γης από τον Ερατοσθένη, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει μόνο ένα πηγάδι και μια ράβδο. Επιπλέον, μας μίλησε για τον υπολογισμό των ημερών του έτους από τον Θαλή τον Μιλήσιο και πως κατέληξε στο ότι οι μέρες ενός έτους είναι 365.

Οι μαθητές μας θέτοντας επιπλέον τις δικές τους επιστημονικές απορίες ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση και όλες τις τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες που έμαθαν.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τζαβελόπουλο για την υπέροχη παρουσίαση και ανυπομονούμε για την επόμενη φορά που θα μας μιλήσει για τη Χρυσή Τομή του Πυθαγόρα, καθώς και για το Ανεμολόγιο και το Αναλημματικό Ηλιακό Ρολόι, που είχαν τοποθετηθεί παλιότερα στο σχολείο μας.

Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -