Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Σε χαμηλά επίπεδα το φράγμα της Βακέτας Τήνου

Τα μέχρι στιγμής χαμηλά επίπεδα βροχή στην Τήνο, τόσο τον Ιανουάριο όσο και τους προηγούμενους μήνες έχει κάνει το φράγμα της Βακέτας να μην είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα ποσότητας νερού.

O Ιανουάριος έκλεισε με μόλις πενήντα επτά(57) χιλιοστά νερού στην πόλη του νησιού. Μπορεί σαν αριθμός να είναι περισσότερος από τα σαράντα έξι (46) που είχαμε τον Ιανουάριο του 2020 ωστόσο, παραμένει χαμηλός ο δείκτης. Στον Φεβρουάριο που διανύουμε έχουμε μόλις δύο (2) χιλιοστά νερού, βέβαια, είναι νωρίς ακόμα. Ελπίζουμε να περάσει τα τριάντα εφτά (37) χιλιοστά του Φεβρουαρίου του 2020.

Συνολικά να πούμε ότι το 2020 μας αποχαιρέτισε με τριακόσια τριάντα εννέα (339) χιλιοστά νερού για την πόλη της Τήνου. Δυστυχώς για τα χωριά δεν έχουμε πλήρη εικόνα.

Από εκεί και πέρα αποτέλεσμα των χαμηλών βροχοπτώσεων είναι το φράγμα της Βακέτας να μην είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Να θυμίσουμε πως ο συνολικός όγκος του φράγματος της Βακέτας είναι 139km3. Το έργο κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2007 και λειτουργεί με σκοπό των εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -