Σε πανελλήνιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας ο Όμιλος Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής Γυμνασίου Τήνου

Σε πανελλήνιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας ο Όμιλος Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής Γυμνασίου Τήνου

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής συμμετείχε στο πανελλήνιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, με φετινή θεματική «Τα Συναισθήματα». Στο πλαίσιο του προγράμματος, η θεματική του ομίλου ορίστηκε ως «τα συναισθήματα στην εφηβεία» και μελετήσαμε δύο λογοτεχνικά έργα στα οποία οι ήρωες έχουν αξιοσημείωτη συναισθηματική διαδρομή: “Ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς”, της Μαρούλας Κλιάφα, και “Κάπου να ανήκεις”, του Φίλιππου Μανδηλαρά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι μαθητές έγραψαν ποιήματα (χαϊκού ή με όποια άλλη στιχουργική μορφή τους διευκόλυνε) σχετικά με τα συναισθήματά τους, για την εφηβεία και το σχολείο, Μία μαθήτρια συνέθεσε και ηλεκτρονική μουσική συνοδεία και ηχογράφησε το ποίημά της. Στο πλαίσιο της διάχυσης των εργασιών του Ομίλου, ανάλογη δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε και στο τμήμα Α2 του σχολείου.

Στις 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, κ. Ειρήνης Αλωπούδη, και τον φιλολόγων του Γυμνασίου Τήνου, για την ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών σχετικά με τη διδασκαλία ολόκληρου λογοτεχνικού έργου στην τάξη.

Οι αφίσες με τις εργασίες των μαθητών μας και ο απολογισμός του έργου μας θα παρουσιαστούν στην Πτολεμαΐδα στην εκδήλωση λήξης του προγράμματος, στις 10 Ιουνίου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
Ακολουθήστε το tinostoday.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -