Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Σεμινάριο στην Τήνο για τα μέλη του Λογιστικού Συλλόγου Σύρου – Τήνου

Ο Λογιστικός Σύλλογος Σύρου και Τήνου, με αφορμή τις αλλαγές στο φορολογικό τοπίο και την εισαγωγή των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, διοργάνωσε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών ,το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στην Τήνο, σεμινάριο για τα μέλη του με θέμα My Data-Ηλεκτρονικά Βιβλία.

Εισηγητής στο σεμινάριο ήταν ο κ.Αντώνης Ντίνος επιχειρησιακό στέλεχος της ομάδας My Data της ΑΑΔΕ. Η συμμετοχή των συναδέλφων-λογιστών ήταν καθολική και η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η ψηφιακή αυτή μεταρρύθμιση η οποία εισάγεται άμεσα -ήδη από 1/10/2020- θα επηρεάσει την λειτουργία και τη φιλοσοφία των επιχειρήσεων καθώς η κάθε επιχείρηση θα πρέπει να διαβιβάζει ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία των εσόδων της στην πλατφόρμα myDATA και ο λογιστής θα λογιστικοποιεί τα έξοδα της. Έτσι η φορολογική διοίκηση θα ενημερώνεται απευθείας για κάθε συναλλαγή των επιχειρήσεων, θα έχει εικόνα των οικονομικών της δεδομένων με τα ηλεκτρονικά βιβλία που θα παράγονται και θα βλέπει τυχόν αποκλίσεις και ασυμφωνίες σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Συνοπτικά τα συμπεράσματα μας από το σεμινάριο είναι:

1.Το My Data δεν αφορά μόνο τον λογιστή. Η εμπλοκή των επιχειρήσεων στην εφαρμογή της είναι καθοριστική.
2.Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποκτήσουν ένα ελάχιστο επίπεδο μηχανογραφικής οργάνωσης και ένα αξιόπιστο λογισμικό πρόγραμμα εάν θέλουν να ενημερώνουν σωστά και εμπρόθεσμα την πλατφόρμα .

Για τους παραπάνω λόγους και κρίνοντας ότι όσοι εμπλέκονται στην νέα ψηφιακή πραγματικότητα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, καλούμε τις επαγγελματικές ενώσεις των νησιών (εμπορικούς συλλόγους, επισιτισμό, ενώσεις ενοικιαζομένων δωματίων κ.λ.π) να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις επερχόμενες αλλαγές. Ο Λογιστικός Σύλλογος Σύρου-Τήνου θα είναι στη διάθεση των επαγγελματικών ενώσεων να μεταφέρει στη Φορολογική Διοίκηση τα τυχόν προβλήματα ή τις απορίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του My Data.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δαέλης Γιώργος

Η Γενική Γραμματέας
Μαυρομμάτη Μαρία

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ο καιρός

Tinos
scattered clouds
8.1 ° C
8.3 °
8 °
76 %
7.2kmh
40 %
Σα
9 °
Κυ
8 °
Δε
8 °
Τρ
9 °
Τε
12 °