Έπαρχος Τήνου «Με σεβασμό και αγάπη για την τρίτη ηλικία»

Σίγουρα η φετινή γιορτή της Ανάστασης θα είναι μοναδική.
Με περισσότερη εσωτερικότητα και λιγότερες θρησκευτικές, πρωτίστως, αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Με μία κρυφή αισιοδοξία στη ψυχή μας, αφού η πατρίδα μας διαχειρίζεται με ψυχραιμία και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες μέχρι σήμερα, μια πρωτοφανή κατάσταση.
Με πειθαρχία για να μη χάσουμε όσα έχουμε κερδίσει.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Αυτές τις μέρες, η σκέψη όλων μας είναι στραμμένη στους απόμαχους της ζωής, στους ανθρώπους που βιώνουν τη δική τους μοναξιά και ανεβαίνουν, σαν πραγματικά παλληκάρια, το δικό τους Γολγοθά. Θέλοντας να βρεθώ κοντά τους, πραγματοποίησα μια επίσκεψη στο Διευθυντή της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Τήνο, Γεώργιο Γρηγοράκη , για να του εκφράσω την συμπάθειά μου και την έννοια μου για αυτούς τους ανθρώπους, που στο πρόσωπο τους βλέπουμε τους δικούς μας γονείς. Επίσης τόνισα ότι θα είμαι δίπλα στον Πρόεδρο της Μονάδας, Κωνσταντίνο Βιδάλη και στο Διοικητικό Συμβούλιο σε ότι θα χρειαστούν.

Οι ηλικιωμένοι μας είναι άνθρωποι που έζησαν την κατοχή, πέρασαν πείνα και κακουχίες και δίνουν τώρα, με περίσσια ωριμότητα το παράδειγμα της πειθαρχίας στα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, γνωρίζοντας ότι αυτές τις Άγιες μέρες δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται κοντά με τους αγαπημένους τους. Χάρηκα που άκουσα από το Διευθυντή ότι το ηθικό τους παραμένει ακμαίο και δεν μπορώ παρά να συγχαρώ όλους για την καταπληκτική δουλειά!

Στη Μονάδα πήγα φορώντας μία μάσκα που φιλοτέχνησε η κυρία Christie Cardou που επιτελεί ένα έντονο κοινωνικό έργο, στο πλαίσιο του οποίου και για τις συγκεκριμένες συνθήκες, φτιάχνει μάσκες για τον Ευαγγελισμό ενώ υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει μάσκες και για τους φιλοξενούμενους στη Μονάδα. Τη μάσκα μου παρέλαβα από την ακούραστη εθελόντρια Λήδα Νταφούλη.

Ευχαριστώ και τις δύο κυρίες από καρδιάς και εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους !!!

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter