Σημαντική ενημέρωση 2ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου

Προς ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,​​

Καλούμαστε για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 να ανατρέψουμε τη συνηθισμένη λειτουργία του σχολείου μας και να μετατραπεί η δια ζώσης εκπαίδευση σε εξ’ αποστάσεως.

Σχεδόν όλοι από εσάς έχετε την εμπειρία του περασμένου αποκλεισμού και αυτό θα είναι το ισχυρό τωρινό μας εφόδιο ώστε τα πράγματα να κυλίσουν πιο ομαλά.

​​Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχουν σοβαρές διαφορές από την προηγούμενη αναστολή λειτουργίας των σχολείων κατά το σχολικό έτος 2019-20 με την σημερινή.

​​Αρχικά πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως η εξ’ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης διδασκαλία είναι πλέον υποχρεωτική, για όλους τους μαθητές/τριες των σχολείων. ​​Όσοι/ες μαθητές /τριες δεν παρακολουθούν χωρίς αιτιολογημένη δικαιολογία τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα θα παίρνουν απουσίες.​​

Φυσικά θα υπάρξει αρχικά ανοχή για όσους έχουν πραγματικούς λόγους μη παρακολούθησης ( π.χ. έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής).​​

Όσοι έχουν σοβαρούς τέτοιους λόγους παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων σας ή και με τον Δ/ντή του σχολείου στο τηλ. 2283022358, κιν. 6974992147.​​

Να ξέρετε πως το σχολείο μας θα διαθέσει όλες του τις υπάρχουσες υποδομές κατά το διάστημα αυτό αξιολογώντας βέβαια την πραγματική ανάγκη του καθενός. Δεν πρόκειται να μείνει αναξιοποίητο κανένα μέσο από αυτά που διαθέτουμε (όσα λάπτοπ έχουμε και επιπλέον περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα μικρό αριθμό τάμπλετ από το Υπουργείο).

Σας γνωρίζουμε πως το σχολείο ως διοικητική μονάδα θα λειτουργεί καθημερινά (θα είναι ανοικτό) από τις 09: 30 έως και τις 17:30 (5:30 μ.μ.) οπότε και μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά ή δια ζώσης μετά από επικοινωνία.​​

Τα μαθήματα για την νέα περίοδο αποκλεισμού θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας  WEBEX με τηλεδιάσκεψη αποκλειστικά από τις 14:00 έως τις 17:20. Επομένως πρώτη υποχρέωσή σας είναι να μην γίνονται άλλα μαθήματα ή επαφές των μαθητών/τριών κατά το διάστημα αυτό με άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ή άλλες δραστηριότητες).

Η ώρα 14:00- 17:30 είναι υποχρεωτική ώρα φοίτησης των μαθητών/τριών στο Δημοτικό Σχολείο . Οι υπόλοιπες δραστηριότητες οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.​​Είχαμε σχεδιάσει να σας προετοιμάσουμε για το σημερινό ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης μετά από επίμονες εισηγήσεις συναδέλφων, αν και ήμασταν σχεδόν έτοιμοι γι αυτό δεν θέλησα να σας ανησυχήσω για να μην θεωρηθούμε προάγγελοι κακών γεγονότων τα οποία δυστυχώς μας προέκυψαν.​​ Ζητάμε ακόμη περισσότερο τη βοήθειά σας ώστε ο χρόνος αυτός του αποκλεισμού να λειτουργήσει όσο το δυνατό καλύτερο για τα παιδιά μας.

Μόνο εσείς μπορείτε να συνδράμετε ώστε να μπορέσουμε όσο είναι δυνατό να παρέξουμε στους μαθητές μας το καλύτερο.Ειδικά οι γονείς των μικρότερων τάξεων οφείλουν να είναι μαζί με τα παιδιά για να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αύριο θα μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε λεπτομερέστερα και να σας κοινοποιήσουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα για κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Είμαστε σίγουροι πως και πάλι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στις δύσκολες αυτές συνθήκες  με τον καλύτερο τρόπο με αλληλοβοήθεια, συγκατάβαση, υπομονή και επιμονή. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για όποιες απορίες σας, 

Ο Δ/ντής του σχολείου

Μιχαήλ Βαλάκας

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter