Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ο Ντίνος Σιώτης για το Φεστιβάλ Τήνου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

H γνώμη μου είναι ότι κακώς, κάκιστα ματαιώθηκε το φεστιβάλ Τήνου, θα μπορούσε να μεταλλαχθεί σε κάτι μικρότερο, οικονομικότερο, πιο συμέφρον, τελικά πιο νοικοκυρεμένο, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και εύκολα πραγματοποιήσιμο.

Δυστυχώς επικράτησε η οικονομία και το μικροσυμφέρον έναντι του πολιτισμού. Ίσως και άλλοι λόγοι. Ο αγαπητός δήμαρχος έχει χρόνο να επαναφέρει το θέμα και να συζητηθεί εκ νέου. Η Τήνος έχει λαμπρό όνομα πολιτισμικής προσφοράς και μεγάλη παρακαταθήκη (και αποθέματα) πολιτισμού. Να μην πάει χαμένο. Όταν σπάσει το σκοινί δύσκολο μετά να συγκολληθεί.

Τα ονόματα των υπευθύνων μπορούν να είναι καινούργια, άλλα, διαφορετικά, αρκεί να ξέρουν να υπηρετούν τον πολιτισμό ανιδιοτελώς. Υπάρχει χρόνος ακόμη και για εφέτος να γίνει μία αναδιάρθρωση των δομών με συντεταγμένες σύμφωνες με την μετακορωνϊό εποχή.

Τήνος δεν είναι μόνο μαγαζιά, λαμπάδες, αφιερώματα και λιβάνι ούτε καφετέριες, ξαπλώστρες και φτηνή ψυχαγωγία, αλλά είναι και τα χωριά που σε ανοιχτούς χώρους μπορούν να σηκώσουν το βάρος εκδηλώσεων ποιότητας στην αιχμή του πολιτιστκιού δόρατος.

Δεν γίνεται με την πρώτη μικρή φουρτούνα να εγκαταλείπουμε το σκάφος. Υπάρχει χρόνος…

Ντίνος Σιώτης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img