Λαϊκή Συσπείρωση: “Όχι στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην Τήνο”

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΏΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Ντουνιαδάκης, δήλωσε, σχετικά με τον σημερινό ξεσηκωμό κατοίκων της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών (Α/Γ) στο νησί:

“Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκδηλώθηκε αυτή τη φορά απέναντι στο λαό της Τήνου, ο οποίος αντιστέκεται στα κυβερνητικά σχέδια παράδοσης του νησιού στην κερδοσκοπική καταστροφική μανία των επιχειρηματικών ομίλων .

Παρά τις προηγούμενες λαϊκές αντιδράσεις, που απέτρεψαν τις μπετονιέρες των μεγαλο – εργολάβων να ξεκινήσουν την εγκατάσταση θηριωδών ανεμογεννητριών στην Τήνο, η κυβέρνηση διέθεσε, αυτή τη φορά, αστυνομικές δυνάμεις για συνοδεία τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση συντάσσεται με τον αγώνα των νησιωτών να μην επιτραπεί η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με την εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά και να αξιοποιηθούν οι ΑΠΕ στη βάση ενός κεντρικού σχεδιασμού που αντιμετωπίζει την ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Να ανακληθούν τώρα οι άδειες και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή των αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.”

11/2/2020

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter