Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

«Να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά»

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

“Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου, όπως και τα πρόστιμα” επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

www.news247.gr

Φανερός ήταν ο εκνευρισμός του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά, κατά την σαββατιάτικη (25/04) συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις γύρω από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, εξαιτίας της αυξημένης κίνησης που παρατηρήθηκε και των άσκοπων μετακινήσεων, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ίσως λόγω και του καλού καιρού.

Μεταξύ άλλων τοποθέτησε στην σφαίρα της φαντασίας ορισμένων τα διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν για το ποια μέτρα θα αρθούν και πώς και είπε πως όταν αποφασιστούν αυτά, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας:

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν απολύτως, όπως ισχύουν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα και είμαι αναγκασμένος να το τονίσω, μία και το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων, ειδικά στα δύο μητροπολιτικά κέντρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Θέλω ξανά να τονίσω ότι τα μέτρα αυτά θα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου και το λέω, ώστε να μην ετοιμάζονται κάποιοι και να μην κάνει κανείς σκέψη, για εκδρομές την Πρωτομαγιά. Η μετάδοση του ιού μπορεί να είχε εστιάσει πλέον σε συγκεκριμένους χώρους, όμως ο ιός είναι εδώ».

«Μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε και χτυπάει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και πριν. Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι η ίδια όπως την ξέραμε και πρέπει αυτό να είναι αντιληπτό σε όλους. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε αλλιώς, με πρώτο μέλημα την προστασία της υγείας της δικής μας και των συνανθρώπων μας. Καθημερινά ακούτε πληροφορίες για το τι ανοίγει και πότε ανοίγει. Θα ήθελα να επισημάνω ότι πολλά από αυτά ανήκουν στη σφαίρα φαντασίας ή απολύτων εικασιών. Θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας».

«Όλοι θα ξέρουν έγκαιρα και έγκυρα τι θα γίνει και πως. Η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο, μελετώντας όλα τα δεδομένα. Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, τα αυστηρά, πρωτόγνωρα μέτρα που πήραμε νωρίς, είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα χάρη στην υπευθυνότητα που έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε συνεργασία με το κράτος. Ένα αποτέλεσμα που έκανε την Ελλάδα θετικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο και μας επιτρέπει τώρα να συζητάμε για το πέρασμα στην επόμενη φάση, αλλά προσοχή, η επόμενη φάση θα είναι η σταδιακή επιστροφή όχι στη συνήθη πραγματικότητα, αλλά σε μία νέα καθημερινότητα. Και πρέπει να είναι ξεκάθαρο αυτό προς όλους και για όλους. Θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση στο ακέραιο της κοινωνικής ευθύνης, επειδή η διαδικασία δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Θα έχουμε και κρούσματα και νοσηλείες σε νοσοκομεία, θα χάνουμε δυστυχώς και συνανθρώπους μας. Θα υπάρχουν εστίες αναζωπύρωσης, μέτρα υγιεινής που τηρούμε τώρα, θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε για πολύ καιρό και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η μη τήρηση αυτών των μέτρων υγιεινής δεν θα μπορεί να είναι αποδεκτή για κανέναν».

«Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι εξελίξεις που έχουν σχέση με την υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε. Πιθανόν κάπου να χρειάζεται μέτρα που θα αρθούν, σε δεύτερη φάση να τα ξαναπάρουμε, κάποιες περιοχές μπορεί να ξαναμπούν σε καραντίνα. Η εκτίμηση και η αξιολόγηση της κατάστασης θα είναι συνεχής. Το βασικό μέλημα παραμένει σταθερό. Η προστασία της υγείας των πολιτών και της ανθρώπινης ζωής και μόνο».

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -