Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Σπουδαστές Καλών Τεχνών Τήνου – τριήμερο δράσεων “ελευθερία”

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή!

Τις μέρες αυτές συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για ένα κίνημα παλλαϊκό και φοιτητικό εν μέσω ενός δικτατορικού καθεστώτος. Το καθεστώς αυτό, υποκινούμενο από τον αμερικανικό παράγοντα, καταπάτησε και στέρησε από τον λαό δικαιώματα και ελευθερίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την συγκρότηση μαζικών αντιστάσεων με αποκορύφωμα τα γεγονότα του Νοέμβρη. Τέθηκαν, έτσι, κρίσιμα αιτήματα που αφορούσαν την διαβίωση, την πτώση της χούντας, την απομάκρυνση των Αμερικάνων, την ανεξαρτησία της χώρας. Λαμβάνοντας υπόψιν τα τελευταία, μπορεί κανείς να διαπιστώσει γιατί η επέτειος αυτή αποτελεί αγκάθι για το σύστημα, το οποίο επιχειρεί εδώ και δεκαετίες να παραγράψει την ιστορία και να καταργήσει τον εορτασμό. Ο λόγος για αυτό είναι πως με την διατήρηση της μνήμης επανέρχονται στο προσκήνιο τα αιτήματα του τότε, που είναι στην πραγματικότητα αιτήματα του σήμερα. Ο αγώνας για “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία” παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος. Ιδιαίτερα σήμερα, που γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες μιας βαρβαρότητας που δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στο κέρδος, καταπατείται το δικαίωμα στην ζωή με αξιοπρέπεια, ακόμα και στην ίδια την ζωή. Τραγικά παραδείγματα αποτελούν οι πλημμύρες που στοίχισαν την περιουσία και την ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας, η πρόσφατη δολοφονία του 17χρονου από χέρι αστυνομικού, καθώς και το όχι τόσο μακρινό σε μας αιματοκύλησμα στην Παλαιστίνη. Φαίνεται, λοιπόν, πως η ανάπτυξη αντιστάσεων ενάντια στην βαρβαρότητα αυτή είναι κρίσιμη, και αποτελεί την μόνη διέξοδο για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Οι μνήμες του τότε μπορούν να τροφοδοτήσουν τους αγώνες του σήμερα. Σε κάθε μέρος να τιμήσουμε την εξέγερση του Νοέμβρη όπως της αρμόζει. 

Στα πλαίσια αυτά, οι σπουδαστές Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου διοργανώνουμε τριήμερο δράσεων “Ελευθερία” και καλούμε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 12:00 στην πλατεία Παντανάσσης, χώρα Τήνου. Το Σάββατο 18 Νοέμβρη στις 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου θα συναντηθούμε για συνδημιουργία έργων παράλληλα με συζήτηση γύρω από την έννοια της ελευθερίας. Τέλος, την Κυριακή 19 Νοέμβρη στις 12:00 στην πλατεία του Πύργου θα παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε πάνω στα έργα που προέκυψαν την προηγούμενη μέρα.

Καλούμε τον κόσμο του νησιού να συμμετέχει μαζικά στην συγκέντρωση, καθώς και στις άλλες δράσεις.

Σπουδαστές καλών τεχνών Πανόρμου Τήνου 

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -