Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Στα 2 ευρώ η βενζίνη στην Τήνο – Πού οφείλεται η αύξηση

Στα 2 ευρώ η βενζίνη στην Τήνο – Πού οφείλεται η αύξηση

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις τιμές των καυσίμων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με χιλιάδες καταναλωτές να ζητούν απαντήσεις για την ακρίβεια που επηρεάζει το πορτοφόλι τους. 

Ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων επιχείρησε να αποσαφηνίσει τους λόγους πίσω από τη σταθερά ανοδική τιμή των καυσίμων, εκτιμώντας πως κατά κύριο λόγο οφείλεται στις αυξήσεις των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου.

Όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, «η επιβάρυνση έχει σημειώσει μια αύξηση της τάξεως του 20 με 22% από την αρχή του χρόνου».

Όπως έκανε ο ίδιος γνωστό η αύξηση δεν αφορά μόνο στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, αλλά και του πετρελαίου. Ωστόσο, πρόσθεσε πως την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μια αμελητέα – μικρή μείωση της τιμής. 

«Αν αγοράσουμε φθηνότερα θα προσπαθήσουμε να το μετακυλήσουμε στον καταναλωτή» σημείωσε.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, στην Τήνο η βενζίνη η αμόλυβδη αγγίζει τα 2 ευρώ!

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω της ανόδου του πετρελαίου κίνησης   «επιβαρύνεται η παραγωγή, οι μεταφορές, ακόμη και οι υπηρεσίες».

Το φαινόμενο όπως πάντα είναι παγκόσμιο και εκπορεύεται από τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» αυξήθηκαν πάνω από 45% μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021 κάνοντας ράλι προς τα 80 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 2,5 χρόνια.

Οι αναλυτές αποδίδουν το ράλι σε μια σειρά παραγόντων: την απρόσκοπτη διενέργεια εμβολιασμών κατά της Covid-19 ανά τον κόσμο, τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού που ευνοεί φυσικά τις μετακινήσεις και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, αλλά και τη μαζική περικοπή της παραγωγής πετρελαίου από χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του (ΟΠΕΚ ).

Ενώ στην Αττική μπορούμε να βρούμε την βενζίνη στο 1,64 ευρώ/λίτρο, όποιος επισκεφτεί τις Κυκλάδες θα δυσκολευτεί να βρει τιμές χαμηλότερα από 1,90 ευρώ/λίτρο για την 95άρα βενζίνη. Οι Κυκλάδες είναι επίσης ο νομός με την υψηλότερη τιμή 100άρας βενζίνης με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται πάνω από 2 ευρώ/λίτρο.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
broken clouds
11.6 ° C
12.4 °
10 °
76 %
4.1kmh
75 %
Τρ
11 °
Τε
11 °
Πε
13 °
Πα
14 °
Σα
14 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -