Στην Τήνο το Sea Cloud

Το πλοίο, Sea Cloud είναι ένα ιστιοπλοϊκό πλοίο κρουαζιέρας  της εταιρείας Sea Cloud Cruises line και βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Τήνο. Αρχικά κατασκευάστηκε ως ιδιωτικό γιοτ για την Marjorie Merriweather Post, που στη συνέχεια υπηρέτησε ως πλοίο του καιρού για  την Ακτοφυλακή και το Ναυτικό  των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. 

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Έχει μήκος 96,35 μέτρα, διαθέτει 34 καμπίνες, φιλοξενεί 64 επιβάτες και 60 άτομα προσωπικό!

Η ιστορία του

Το 1931 που καθελκύστηκε είχε το όνομα  Hussar V και ήταν για την εποχή του το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ του Βελγίου και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Η.Π.Α και της Σοβιετικής Ένωσης.

Το 1942 του αφαιρέθηκαν τα τέσσερα κατάρτια του και βάφτηκε γκρι για να υπηρετήσει το Ναυτικό και την Ακτοφυλακή, σαν πλοίο καιρικών ερευνών και αναφορών με την βάση του να είναι στο λιμάνι της Βοστώνης.


Το πλοίο την εποχή που υπηρετούσε στο Ναυτικό των ΗΠΑ

Για τις υπηρεσίες του κατά την διάρκεια του πολέμου τιμήθηκε με  δυο μετάλλια, το American Campaign Medal  και το  World War Two Victory Medal. Το 1944 ήταν το πρώτο πλοίο των Η.Π.Α που έκανε δεκτούς έγχρωμους ναύτες και κατήργησε την φυλετική  διάκριση στις τάξεις του, από την εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Μετά τον πόλεμο, το Sea Cloud βάφτηκε πάλι άσπρο, απέκτησε πάλι τέσσερα κατάρτια και επέστρεψε στην ιδιωτική ιδιοκτησία.  Άλλαξε πολλά ονόματα και  χρησίμευσε ως ιδιωτικό γιοτ για πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και των προέδρων της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Το 1978 αποκτά πάλι το όνομα  Sea Cloud. Σήμερα με σημαία Μάλτας, το πλοίο ταξιδεύει  στην Ευρώπη και την Καραϊβική, ως μέρος ενός στόλου πλοίων κρουαζιέρας υπό  την  Sea Cloud Cruises GmbH του Αμβούργου στη Γερμανία, συχνά βάσει σύμβασης με τη National Geographic Society.

φωτογραφία – Vincenzo Family Rooms

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter