Ενωμένοι για το νησί μας «Στο ίδιο έργο θεατές…»

Θεατές ενός φαινομένου, μιας πρακτικής που επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σχεδόν προβλέψιμα πλέον.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Γίνεται απλή απόθεση των απορριμμάτων χωρίς καμία επεξεργασία δεματοποίησης και όταν πλησιάζει ο κορεσμός, η κάλυψη του διαθέσιμου χώρου, ως εκ θαύματος ο από μηχανής θεός φροντίζει για την αυτανάφλεξη.Μάλιστα η αυτανάφλεξη επισυμβαίνει σε όσο το δυνατόν ευνοϊκότερες συνθήκες ισχυρών ανέμων και ως εκ τούτου αποτελεσματικότερες για την καύση των δεματοποιημένων και μη απορριμμάτων.

Για συντήρηση και λειτουργία του δεματοποιητή ούτε συζήτηση και καμία φροντίδα και προσπάθεια προς τούτο. Στο σημείο αυτό δε ,οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το πιστοποιητικό πυρασφαλείας του εν λόγω χώρου δεματοποίησης έχει ανακληθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προ διετίας. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αφού ολοκληρωθεί όμως η καύση και η εξασφάλιση χώρου νέων αποθέσεων, αρχίζει η πιο ενδιαφέρουσα δράση.

Απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους και πάντοτε τους ίδιους χωρίς ηθικές αναστολές. Μετά και την ολοκλήρωση των προσπαθειών επιχωμάτωσης εκφράζουμε και τις ευχαριστίες μας για τις ιδιοτελείς προσφορές και τη σίγουρη και επικερδή ενασχόλησή .

Οικονομική αιμορραγία για το Δήμο και τους δημότες με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελευταία πυρκαγιά στο Κοσσίνι, του προηγούμενου Σαββάτου (6η στη σειρά το τελευταίο διάστημα), η κατάσβεση της οποίας προυπολογίστηκε στα 36000 ευρώ.

Όπως γίνεται φανερό, η λύση για τα απορρίματα του νησιού έχει βρεθεί. Δεν απαιτείται φυσικά κανένα έργο ΧΥΤΥ γι’ αυτό και οι ενέργειές μας έχουν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο και είμαστε τελευταίοι των τελευταίων στις καταληκτικές ημερομηνίες των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία…πέρα βρέχει.Οι επιπτώσεις πολλές και μακροχρόνιες, στο έδαφος, τον αέρα, το υπέδαφος, τον υδροφόρο ορίζοντα, στην ΥΓΕΙΑ των δημοτών, στην υγεία των παιδιών μας.

Αλλά με την υγεία και το περιβάλλον θα ασχολούμαστε τώρα;
Έχουμε άλλα ενδιαφέροντα και συμφέροντα…

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter