Σχολεία: Ανακοινώνεται η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα έναρξης των μαθημάτων

Σήμερα στις 16:00 η συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα σχολική χρονιά, που θα ξεκινήσει μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Τέλος και επίσημα στο σίριαλ των τελευταίων ημερών σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, θα δώσει το απόγευμα της Τρίτης (01/09) το υπουργείο Παιδείας. Η συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 και σ’ αυτήν θα αναφερθούν όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα σχολική χρονιά.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Θα παρίσταται, επίσης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Να θυμίσουμε ότι ο “κύβος ερρίφθη” την Δευτέρα (31/08), με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίζει, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, να ορίσει ως ημερομηνία έναρξης την 14η του μήνα και όχι την 7η, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Βασική παράμετρος θεωρείται η χρονική απόσταση της επιστροφής των μαθητών στα θρανία από την μέρα επιστροφής τους από τις διακοπές.

Το άνοιγμα την 14η Σεπτεμβρίου και όχι μια εβδομάδα νωρίτερα εξασφαλίζει την απόσταση αυτή, όπως και, ως ένα βαθμό, την αποφυγή ένα ασυμπτωματικό παιδί με κορονοϊό να βρεθεί σε τάξη.

www.news247.gr

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter