Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Σύλλογος Μηχανικών Τήνου – Αντικατάσταση στύλων μεταφοράς ρεύματος ΔΕΔΔΗΕ

Ανοιχτή Επιστολή
Προς κ. Ιωάννη Σιώτο, Δήμαρχο Τήνου
Κοινοποίηση:

  1. κ. Πέτρο Μαρκουιζο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,
  2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Τήνου,
  3. κα Αναστασία Δεληγιάννη, Έπαρχο Τήνου

Θέμα : Αντικατάσταση ξύλινων στύλων μεταφοράς ρεύματος με νέες μεγαλύτερης διατομής και κατασκευασμένες από σκυρόδεμα.

Κε Δήμαρχε.

Την εβδομάδα που προηγήθηκε γίναμε μάρτυρες εργασιών αντικατάστασης του δικτύου μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος από τον εργολάβο του ΔΕΔΗΕ στις περιοχές Υστερνίων, Καρδιανής και στους δημοτικούς δρόμους που οδηγούν στους όρμους τους. Προφανώς είναι η συνέχιση της εκτέλεσης μελέτης που αφορά στο σύνολο του δικτύου του νησιού μας αφού όλο το καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες αντίστοιχων εικόνων στα τμήματα των επαρχιακών οδών προς Κώμη και Κολυμπήθρα.

Η συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απαραίτητη και σαφώς δεν αναφερόμαστε σε αυτή, καθώς και η επέκτασή του κάποιες φορές. Ο τρόπος που πραγματοποιείται η επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης φυσικά μας προβληματίζει ιδιαίτερα και είναι θέμα για το οποίο ζητήσαμε να υπάρξει παρέμβαση αλλά και συζήτηση κάποιους μήνες σε προηγούμενη επιστολή μας, χωρίς όμως να έχουμε λάβει απάντηση.

Η διαδικασία εργασιών που παρακολουθούμε αυτή την περίοδο είναι γνωστή, έχει ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν, μας έχει προβληματίσει, έχει παρατηρηθεί και σχολιαστεί από μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τόσο οι επιλεγμένες θέσεις όσο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς (εργολάβος ΔΕΔΗΕ) προφανώς μετά από την μελέτη και εντολή ανωτέρω, δεν είναι οι κατάλληλες αν γνώμονας του μελετητή και της ελεγκτικής αρχής είναι η αισθητική του τοπίου και η διατήρηση της ήπιας εικόνας του νησιού μας και του φυσικού τοπίου του.

Παρόλα αυτά έως σήμερα, κανείς δεν φαίνεται να έχει εκφράσει εγγράφως τη διαμαρτυρία του προς το ΔΕΔΗΕ επίσημα ή ανεπίσημα. Δεν υπάρχει ούτε καν αίτημα να γίνει γνώστης της μελέτης που εφαρμόζεται ώστε να υπάρχει εικόνα της τελικής κατάστασης και μορφής των κατασκευών στη γεωγραφική έκταση του Δήμου μας.

Αναρωτιόμαστε πραγματικά τι συμβαίνει δεδομένου ότι .με τη στάση αυτή φαίνεται ότι ο Δήμος Τήνου δεν διαφωνεί με την εξέλιξη που έχει πάρει σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του νησιού μας η τοποθέτηση στύλων από σκυρόδεμα με διατομή μεγαλύτερη του υφιστάμενου.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για τον έλεγχο της αισθητικής στην χωροθέτηση των στύλων από τη ΔΕΔΗΕ και θεωρούμε δεν πρέπει να αλλοιωθεί άλλο το τοπίο του νησιού μας με τις ενέργειες αυτές.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε διαθέσιμοι, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Μηχανικών Τήνου να συνδράμουμε στη προσπάθεια με όποιο τρόπο μας ζητηθεί.

Στη συνέχεια θα δείτε φωτογραφίες με το αποτέλεσμα των εργασιών αυτών.

Τήνος, 20/9/2021
Το ΔΣ του Συλλόγου Μηχανικών Τήνου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς το ίδιο συνέβη και στο Ροχαρι…..
    Έγινε ένσταση .αλλά χωρίς αποτέλεσμα…..
    Ελπίζω ότι κάποιος θα ανοίξει τα μάτια του και θα δει αυτα που συμβαίνουν στο τόπο μας σιγά σιγά……

  2. Εύστοχη ενέργεια του συλλογου διερωτωμαστε που είναι οι δήθεν ευαισθητες υπηρεσίες Υππο που αυθαιρετως εμφανίζονται τιμωρητικες μόνον απέναντι των ιδιωτών και σιωπουν στις τοποθετήσεις ανεμογεννητριών,κεραιών κινητης τηλεφ.,στύλους δεδδηε…..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.