Σύλλογος Υστερνιωτών Τήνου – Πόση εγκατάλειψη πρέπει να βιώσουμε;

ΠΡΟΣ: Δήμο Τήνου
Κοιν. Λιμενικό Ταμείο Τήνου –Άνδρου
Λιμεναρχείο Τήνου
Τοπική Κοινότητα Υστερνίων
Τοπικό τύπο Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Σε έναν οικισμό εγκαταλελειμμένο, με ελάχιστα έργα από τον Δήμο, την Παρασκευή το απόγευμα 01/12/2023 παραλίγο να θρηνήσουμε τη ζωή ενός ανθρώπου.

Στον Όρμο Υστερνίων μια τυπική και συνηθισμένη βόλτα για μια κάτοικο και το σκυλάκι της εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Γυμνά και απροστάτευτα καλώδια ρεύματος χτύπησαν σκυλάκι στο πέρασμα του και το σκότωσαν. Στη προσπάθεια της η ιδιοκτήτρια να το βοηθήσει έγινε και εκείνη παραλίγο θύμα ηλεκτροπληξίας.

Κι ενώ θα μπορούσαμε εκτός της ζωής ενός σκυλιού που είναι εξίσου σημαντική για εμάς, να θρηνούμε και μια ανθρώπινη ζωή, οι ευθύνες γινόταν μπαλάκι, από τον έναν στον άλλο, χωρίς γρήγορο αποτέλεσμα για την ασφάλεια των υπολοίπων περαστικών, κατοίκων κτλ μέχρι που τελικά έγινε διακοπή της παροχής ρεύματος στο σημείο, μέχρι νεοτέρας.

Αλήθεια σε ποιο σημείο πρέπει να φτάσουμε ακόμη για να θορυβηθούμε, και να γίνει κάτι πριν συμβεί το κακό; Πόση εγκατάλειψη πρέπει να βιώσουμε;

Δεν θέλουμε να χαθεί άλλη ζωή στον οικισμό μας, ας είναι η τελευταία. Απαιτούμε να προβείτε άμεσα σε επισκευή στο σημείο γιατί με το ρεύμα δεν παίζουμε αγαπητοί μας, να αποκαταστήσετε άμεσα και να καλύψετε τα γυμνά καλώδια, καθώς επίσης και να κλειδώσετε με ασφάλεια τον πίνακα του ρεύματος ώστε να μην έχει πρόσβαση κάποιος εκτός του υπεύθυνου ηλεκτρολόγου.

Κλείνοντας σας θυμίζουμε ότι το τοιχίο στα Υστέρνια είναι ένα χρόνο επικίνδυνο πάνω στο πολυσύχναστο επαρχιακό- με την ίδια αδιαφορία σας. Όταν θα συμβεί το χειρότερο (ο Σύλλογος σας έχει ενοχλήσει εγγράφως τρεις φορές, εκτός από προφορικά ) μη πείτε ότι δεν το ξέρατε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η Πρόεδρος
Φραντζέσκα Δασύρα

Η Γραμματέας
Λώρα Δεσίπρη

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter