Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνάντηση με το Δήμο Τήνου για τη λειτουργία τοπικής αγοράς

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Τσιμέκης, η Γενική Γραμματέας κ. Λουκία Κολλάρου και η Ειδική Γραμματέας κ. Μαριάνθη Πλακωτάκη συναντήθηκαν στο Δήμο Τήνου με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σιώτο, την Αντιδήμαρχο υπέυθυνη σε θέματα καταστημάτων κ. Λουκρητία Άνδροβικ και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τήνου κ. Γιώργο Κόγκο, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023.

Το μοναδικό αλλά πολύ σημαντικό θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η λειτουργία της τοπικής αγοράς. Αιτία και αφορμή είναι η χαώδης κατάσταση που επικρατεί στην αγορά μας, με τον αθέμιτο ανταγωνισμό να χτυπάει κόκκινο. Δυστυχώς, σχεδόν όλη η πόλη και η ενδοχώρα έχουν γεμίσει τραπεζοκαθίσματα ενώ συνάμα η πόλη έχει γίνει ένα τεράστιο parking.

Σχεδόν από κανένα στενό δεν μπορεί να περάσει καρότσι μωρού, καρότσι ΑμεΑ, μπροστά από εμπορικά καταστήματα γίνεται κατάληψη χώρου και δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τους πελάτες, πάνω στις βιτρίνες των καταστημάτων σερβίρονται ποτά, η μουσική παίζει χωρίς να υπολογίζεται κανένας κανόνας, κατάληψη οδοστρώματος από ποδήλατα, γλάστρες, καρέκλες κ.ο.κ. και πολλά πολλά ακόμα.

Από το Σύλλογο κατατέθηκαν ως κατεπείγοντα ζητήματα προς λύση :

 1. η κατάχρηση κοινοχρήστων χώρων σχεδόν σε όλο το νησί (παλιά πόλη, οδός Ευαγγελιστρίας, χωριά κ.λ.π.)
 2. το αλόγιστο parking στην Πλατεία Παντανάσσης, στην Πλατεία Ταξιαρχών, στην Πλατεία Νικηφόρου Λύτρα, στη Λεωφόρο Μεγαλόχαρης και ιδιαίτερα πάνω στη διάβαση, στην αρχή της Νικ. Γύζη μπροστά από τις κίτρινες μπάλες και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα
 3. η χρήση μουσικής πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου και των επιτρεπόμενων ντεσιμπέλ , καταπατώντας ώρες κοινής ησυχίας και ωράριο χρήσης της, δημιουργώντας προβλήματα σε κατοίκους, παραθεριστές και επιχειρήσεις.
 4. η κατάληψη δημόσιου οδοστρώματος στη Λεωφ. Μεγαλόχαρης
 5. η τροφοδοσία των καταστημάτων
 6. η μη τήρηση των προβλεπόμενων θέσεων των ταξί στη χερσαία ζώνη έναντι της Πλατείας Παντανάσσης, οι οποίες είναι 6 θέσεις από τη μαρμάρινη βρύση και πίσω προς τον προβλήτα ΕΛΛΗ, αφήνοντας τις θέσεις από τη μαρμάρινη βρύση και μπροστά για στάση οχημάτων για την εξυπηρέτησή τους (Κανονιστική χερσαίας ζώνης «Κυκλοφορικές ρυθμίσεις στη χερσαία ζώνη λιμένα Τήνου», Άρθρο 2, παράγραφος 2 & 3).
  Από το Σύλλογο ζητήθηκε :
 7. να τοποθετηθούν μπάρες εισόδου – εξόδου στην Πλατεία Ταξιαρχών και στην είσοδο της Ακτής Νάζου, έμπροσθεν του αρτοποιείου ΑΡΤΟΜΑΝΙΑ.
 8. η Επιτροπή Κοινοχρήστων Χώρων να προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους, αφού πλέον δεν υπάρχει επαγγελματίας που να μην γνωρίζει τι δικαιούται και τι όχι.
 9. να γίνεται έλεγχος στα σημεία του αλόγιστου parking που αναφέρθηκαν παραπάνω
 10. να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά μας, τα οποία είναι παραδοσιακοί οικισμοί με ιδιαίτερο νομοθετικό καθεστώς και, δυστυχώς αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτά δημιουργούν προβλήματα είτε με την καταπάτηση κοινοχρήστων χώρων είτε με τη μουσική
 11. να τηρηθεί αυστηρά το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων τόσο από τους επαγγελματίες – καταστηματάρχες όσο και από τους χονδρέμπορους – προμηθευτές
 12. Τα ταξί να τηρήσουν τις προβλεπόμενες θέσεις τους στη χερσαία ζώνη

  Ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας αφού άκουσαν όλα όσα ειπώθηκαν με συγκεκριμένες αναφορές σε κάθε ένα από τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του νησιού και όχι μόνο, τοποθετήθηκαν ότι γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, συμφωνούν με ό,τι έχει αναφέρει ο Σύλλογος και σκοπός τους είναι να λυθούν.
  Το συμπέρασμα από όλα αυτά που συζητήθηκαν είναι ένα :

  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ και ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

  Ευελπιστούμε οι επιβεβλημένες ενέργειες από το Δήμο Τήνου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου, το Α.Τ. Τήνου και το Λιμεναρχείο Τήνου να γίνουν ΑΜΕΣΑ. Ευελπιστούμε και οι επαγγελματίες να σεβαστούν τους όρους με τους οποίους πήραν την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους ώστε όλοι να μπορούν να λειτουργήσουν επί ίσους όρους.

  Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι η Τήνος ανήκει σε όλους και όχι στους λίγους.

  Εν αναμονή …
spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img