Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού με την Έπαρχο Τήνου

Γράφει η Έπαρχος Τήνου
Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Επαρχείο της Τήνου την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη με την οποία συζητήσαμε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που άπτονται των δικών της αρμοδιοτήτων.

Στην Υπουργό εξέφρασα την αμέριστη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής, στη δίκαιη και πολυετή προσπάθεια της κτηριακής επέκτασης και της θεσμικής ενδυνάμωσης της Σχολής Καλών Τεχνών στον Πύργο της Τήνου, που είναι πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, της Διοίκησης της Σχολής και του Διευθυντή της κ. Λεωνίδα Χαλεπά .

Επίσης της ζήτησα τη συνδρομή της, για την προώθηση της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «Καθεδρικός Ιερός Καθολικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου», για την επισκευή του εμβληματικού συγκροτήματος της Μονής Ουρσουλινών Τήνου, μέσω, αρχικά, της εκπόνησης μελέτης για το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση Αναδιαρρύθμιση του κτηριακού συγκροτήματος της παλιάς Μονής Ουρσουλινών Τήνου».

Συζητήσαμε εκτενώς με την Υπουργό και την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, σε συνεργασία με την Μητρόπολη, για την επισκευή του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στον Κάμπο της Τήνου που οικοδομήθηκε από το Ναύαρχο Ορλώφ προς τιμή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας.

Άλλο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Στην επίσκεψη, πλην των συνεργατών της Yπουργού, παρίστατο και ο Προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτριος Αθανασούλης ο οποίος ενημέρωσε την Υπουργό για την αναγκαιότητα της αξιοποίησης και αποκατάστασης του Κάστρου, των Ναών και της εν γένει περιοχής, στον εμβληματικό βράχο του Εξωμβούργου, ένα έργο που πραγματικά θα είναι έργο ζωής για το νησί μας και πόλος έλξης και ενδιαφέροντος τόσο για τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες. 

Η επίσκεψη της Υπουργού ήταν πραγματικά ουσιαστική και ενδιαφέρουσα μιας και το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία και με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, θα δρομολογηθούν όλα αυτά τα θέματα τα οποία υποσχέθηκε ότι θα αποτελέσουν προτεραιότητά της

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter